Planera skolbesöket

Ett skolbesök på Universeum kan gå till på många sätt. Här finner du information som hjälper er att förbereda och genomföra det på bästa sätt. 

Universeum har vidtagit flera åtgärder för att hantera riskerna som kommer med coronaviruset. Här kan du läsa mer.


Det här gäller för skolbesök

  • Bokningsbara tider är vardagar kl. 9.00–10.00, 10.30–11.30 och 13.00–14.00. 
  • Vi erbjuder i dagsläget endast bokade pedagogledda elevprogram. Det är inte möjligt att gå runt i huset på egen hand eller stanna kvar en stund längre.
  • Du som lärare ansvarar för gruppen under hela besöket. 

 

Elevprogram

Vi har under hösten ett något begränsat utbud och erbjuder pedagogledda program inom biologi, fysik, och teknik. Innehållet i de program som leds av en Universeumpedagog anpassas efter gruppens behov och förutsättningar.

Tillgängliga tider visas i vår onlinebokning. Observera att alla elevprogram måste förbokas!

 

Från sidan Allt i huset når du alla våra utställningar och labb. Dessa sidor är packade med fakta att använda innan, under och efter ert besök.

 

Praktisk information

Här hittar du all information du behöver inför ditt besök.

 

Resa hit – sök stöd till resan

Det är möjligt att söka stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter. Läs mer om stödet här. 

 

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna inför ditt besök. Maila oss på bokning@universeum.se eller ring 031–335 64 00. Vi har telefontid alla dagar 8–9.30.