kunskap för en hållbar värld.

Workshops leds av en Universeumpedagog som anpassar innehållet efter gruppens behov och förutsättningar. Uppdrag leder du som lärare. Till din hjälp har du ett självinstruerande material framtaget av våra pedagoger.

Boka online.

Alla elevprogram förbokas online. För hela vårt utbud och priser, se Bokning och priser.

 

Våra ämnen och program speglar läroplanen.

Från djur och natur till raketer och robotar. Våra elevprogram ökar elevernas kunskaper och utvecklar deras förmågor. Vi sätter ämnen och frågor i större kontext och belyser dem ur ett tvärvetenskapligt perspektiv.

Vi erbjuder elevprogram inom biologi, kemi, matematik, teknik och fysik. Samtliga tar avstamp i de globala målen för hållbar utveckling.

Biologi

Häng på ut i Sveriges natur, ner i de väldiga havens djup och långt bort till Amazonas regnskog. Med biologisk mångfald och hållbar utveckling som en grön tråd kommer vi riktigt nära djur och natur.

Fysik

Följ med ut i rymdens väldiga mysterier och in i fysikens fascinerande väsen. Med svindlande resor till andra galaxer och kluriga laborationer gör vi allt från det gigantiskt stora till allra minsta begripligt.

Kemi

Kliv in i en bubbla av atomer, kolföreningar och ädelgaser. Kemi finns överallt runt omkring oss – i luften vi andas, maten vi äter och prylar vi använder. I Kemilabbet undersöker vi molekylernas magiska värld och laborerar som riktiga kemister.

Matematik

Upptäck matematikens helt fantastiska universum – och se hur matematiken också byggt vår värld. Vi visar på matematikens användbarhet i vårt eget liv och vardag genom att utforskar ämnet utifrån fotografi, musik, naturen, klimatet och mycket mer.

Teknik

Utforska tekniken, från det mest grundläggande till det nästan omvälvande, och hur den påverkar oss själva och samhället. Utifrån utmanande uppdrag och engagerande experiment förklaras olika tekniska ämnesbegrepp och uttrycksformer.

Barn som besöker utställningen småkryp. De tittar rakt in i kameran.

Planera skolbesöket.

Det finns flera sätt att uppleva Universeum med en förskolegrupp eller skolklass. Här finner du information som hjälper er att förbereda och genomföra besöket på bästa sätt.

Skolbesök

Barn som springer längst med oceantanken

KONTAKTA OSS.

Vi hjälper dig gärna inför ditt skolbesök. Vi har telefontid klockan 8–9.30 varje dag. Vi nås alltid via mail och svarar inom 24 timmar.

Bokning
031-335 64 00
[email protected]