UNIKT VISUALISERINGSLABB VISAR VÄRLDENS KOMPLEXITET.

Hur påverkas jorden om du dricker en kopp kaffe? Var i Göteborg förbrukas mest energi? Vad händer med savannens lejon om medeltemperaturen ökar? I visualiseringslabbet gör du dina egna expeditioner i riktig forskningsdata, som en digital upptäcktsresande på jakt efter frågor och svar om till exempel rymden, klimatet och stadsutveckling.

Tre vuxna står och utforskar den stora jordgloben som står inne i utställningen Vislab.

Du i världen

Förstå din viktiga roll på vår jord och hur du kan påverka framtiden.

En man står och undersöker hur en näringskedja i Serengeti ser ut inne i utställningen Vislab. Vad skulle hända om alla lejon dog ut där?

Interagera med forskningsdata

Laborera med samma data som forskare använder.

Det här är Vislab. En utställning där forskningsdata möter visualiseringsteknik.

Koppla insikter till upplevelser

Ta med insikterna ut i våra andra utställningar, för att förstå komplexa samband.

Utställningen Vislab går i flera färger. Gult, svart, rött, blått och grönt. Här möter forskningsdata visualiseringsteknik.

Hitta vägen till en hållbar värld.

Vislab kopplar ihop det lokala med det globala. Här får du exempel på hur världen hänger ihop och påverkas av olika faktorer. När du förstår datan och kombinerar insikterna i labbet med andra upplevelser på Universeum kommer din kunskap om hållbar utveckling att fördjupas och förstärkas.

Upplevelser i Vislab

En man står och undersöker hur en näringskedja i Serengeti ser ut inne i utställningen Vislab. Vad skulle hända om alla lejon dog ut där?

Skolutvecklingsprogram

Program som stärker lärares arbetssätt och ökar elevernas kunskaper.

Aktiviteter I AKVARIEHALLEN

Legenden om det förtrollade korallrevet (Använd ej)

Legenden om det förtrollade korallrevet (Använd ej)

När deras hemrev förstörs av en fisketrålare ger sig tre fiskar ut på ett sökande över det förorenade havet för att hitta det "förtrollade revet" - en mytisk undervattenshimmel fri från människor. Legenden om det förtrollade korallrevet är en domföreställning som visas i Wisdome. Biljetten är endast giltig tillsammans med entré eller årskort.

(Skola) - Endast entré

(Skola) - Endast entré

(Skola) - Entré & klassutmaning - Akvariehall

(Skola) - Entré & klassutmaning - Akvariehall

Jordens yta består till största delen av vidsträckta hav. Tillsammans tar vi oss ner under ytan och upptäcker havens biologiska mångfald! Vi utforskar miljöer och djur i både kalla och varma hav, från västkustens torskfiskar till de tropiska oceanernas koraller, hajar och rockor. Vi tittar närmare på levnadssätt och hur ekosystem påverkas av mänskliga aktiviteter.