En mäktig 360-upplevelse.

Wisdome Göteborg – Sveriges största visualiseringsdom med fulldomsformat – bjuder på storslagna äventyr. Den 443 kvadratmeter stora projiceringsytan omsluter publiken och gör dig ett med upplevelsen när vi åker ut i rymden, bakåt i tiden och till andra platser människan annars inte kan nå. I Wisdome gör vi världen mer begriplig.

Två blåvalar som simmar i havet

Årets största nyhet! blue whales: return of the giants. 

Följ med på en oförglömlig resa som utforskar de magnifika blåvalarnas värld, en art som återhämtar sig från randen av utrotning. Vidunderliga scener ovan och under ytan ger oss ny förståelse för det största djuret som någonsin har levt.  Förboka redan nu!

Boka nu

Wisdome Göteborg i skymning.

KVÄLLSFÖRESTÄLLNINGAR I WISDOME.

Utvalda kvällar är Wisdome öppen även på kvällstid för dig som vill uppleva domens magi utan att besöka hela Universeum. Just nu kan du boka STORT 3D, Håkan Hellström och Blue whales. Välkommen till en utomjordisk 360-upplevelse!

Köp biljett

Håkan Hellström på scen i Gramercy Theatre i New York 2016.

Unik konsertupplevelse med Håkan Hellström i Wisdome.

Upplev Håkan Hellströms kritikerhyllade klubbspelningar från Gramercy Theater i New York 2016. En konsertupplevelse i 360 grader med maxat ljud – så live från New York som det blir i Göteborg! Biljetter släpps löpande.

KÖP BILJETT

Den 21 november till 10 december är Wisdome Göteborg stängd på grund av planerade underhållsarbeten. Nästa domföreställning visas den 11 december.

Hitta din domföreställning.

Inga produkter tillgängliga, vänligen försök med ett annat datum

Wisdomeintrior.jpg

Viktigt om Wisdome.

Domföreställningar ingår inte i entrén eller årskortet. För att se en domföreställning behöver du köpa en separat Wisdomebiljett. Alla som ser en domföreställning behöver en egen Wisdomebiljett.

Tänk på att man bör vara 4 år för att se en domföreställning. Det beror på att det förekommer starkt ljus och kraftigt ljud.

Frågor och svar

Universeums nya visualiseringsdom som öppnar sommaren 2023.

En nationell satsning för en hållbar framtid.

Universeums visualiseringsdom är en del av Wisdome project, en nationell satsning som möjliggjorts tack vare Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Satsningen bygger på forskningen inom visualisering som bedrivs vid Visualiseringscenter C i Norrköping och Linköpings universitet under ledning av professor Anders Ynnerman.

Läs mer

Tekniken i WISDOME GÖTEBORG.

Projiceringsyta: 443 m2 tiltad halvsfär av tunna specialformade aluminiumplåtar monterade på ett skelett av stålbalkar på 18 meter i diameter. Totalt 249 plåtar, där toleransen mellan plåtarna är 0,1 mm för att inga skarvar ska synas. Ytan är perforerad med 51 428 480 små hål för att släppa igenom luft och ljud. Konstruktionen väger 4,5 ton och hänger i taket i 16 kedjor som fördelar vikten mellan infästningspunkterna.

Projektorer: Sex projektorer, modell XDL-4K30 från Barco, som hanterar sex olika primära färger av laser. Suverän 3D-prestanda baserad på färgseparation med hjälp av dubbla våglängder och effektiv användning av ljus.

Upplösning: Ljusstyrka upp till 30 000 ANSI lumens, upplösning 4 096 x 2 160 per projektor och uppdateringsfrekvens 120Hz. Sammanlagd upplösning 8K.

3D-glasögon: Dolby 3D-glasögon med unik fullspektrum färgteknologi för oerhört klara och färgrika bilder.

Ljud: Ljudsystem från Meyer Sound. Sex X40-högtalare, fyra X-42-högtalare (för annan spridningsvinkel) och tre bashögtalare X-800C.

Rymdstationen ISS kommer närmre in i bild när filmen Stort visas inne i Wisdome.

mäktigare än du anar.

Wisdome Göteborg erbjuder en hela 443 kvadratmeter stor duk, välvd så att den omsluter dig på både sidorna och ovanför. Extremt kraftfulla projektorer för upplösning i 8K. Ett ljudsystem i världsklass. Ny 3D-teknik med unik fullspektrum färgteknologi. Och så det kanske viktigaste av allt: Visualiseringsdomen blir en gemensam farkost in i riktig forskningsdata och viktiga framtidsfrågor.

Wisdome Dinosaurie En berättelse om överlevnad

Storslagna äventyr i 8k.

Wisdome Göteborg bjuder på storslagna äventyr. Med 8K-upplösning och duken som omsluter dig blir du bli ett med upplevelsen när vi åker ut i rymden, bakåt i tiden och till andra platser människan annars inte kan nå.