En helt ny upplevelse. premiär 28 juni.

I Wisdome ska vi göra världen, naturvetenskapen och tekniken mer begriplig. Med visualiseringsteknik kan vi skapa förståelse för fenomen och skeenden som är för små, för stora, för snabba eller för långsamma för människan att överblicka.

Vi kommer kunna åka ut i rymden och ta oss in i människokroppens minsta byggstenar. Vi kommer kunna kliva bakom filmens kulisser till specialeffekternas magiska värld. Och mycket mycket mer.

Rymdstationen ISS kommer närmre in i bild när filmen Stort visas inne i Wisdome.

Storslagna äventyr i 8k.

Wisdome Göteborg kommer bjuda på storslagna äventyr. Med 8K-upplösning, kraftfull ny 3D-teknik och en duk som omsluter dig kommer du bli ett med upplevelsen när vi åker ut i rymden, bakåt i tiden och till andra platser människan annars inte kan nå. Här blir det omöjliga möjligt!

Wisdome Dinosaurie En berättelse om överlevnad

Bättre än BIo.

Wisdome Göteborg erbjuder en större duk, välvd så att den omsluter dig på både sidorna och ovanför. Kraftfullare projektorer. Bättre ljudsystem. Ny 3D-teknik. Och så det kanske viktigaste av allt: Visualiseringsdomen blir en gemensam farkost in i riktig forskningsdata och viktiga framtidsfrågor.

Hitta din domföreställning.

Fakta om WISDOME GÖTEBORG.

Storlek: Domen har en diameter på 26,5 meter. Total höjdskillnad från gatan till domens topp 57 meter.

Publik: 150 sittande i gradäng.

Filmduk: 443 mstor.

Projektorer: Sex projektorer, modell XDL-4K30 från Barco, som hanterar sex olika primära färger av laser.
Ljusstyrka upp till 30 000 ANSI lumens, upplösning 4 096 x 2 160 per projektor och uppdateringsfrekvens 120Hz. Sammanlagd upplösning 8K.

Ljud: Ljudsystem från Meyer Sound. Sex X40-högtalare, fyra X-42-högtalare (för annan spridningsvinkel) och tre bashögtalare X-800C.