Chemistry of Life 3D

Chemistry of Life 3D

Vad är livets hemlighet? Gör en resa in i ditt inre universum med Chemistry of Life, en föreställning där avancerade datavisualiseringar omvandlar det allra minsta i livet till ett stort äventyr.

  • Wisdome

De levande organismer som går att se med blotta ögat består av biljontals celler. Chemistry of Life använder avancerade datavisualiseringar för att visa det som är ännu mindre än en enstaka cell – den molekylära värld som allt levande bär på. Här utforskas mitokondrierna, cellernas kraftverk, och de biokemiska processer som gör att vi kan andas, äta och tänka. Processer som sammankopplar oss människor med alla andra livsformer på jorden.

I Chemistry of Life synliggörs livets kemi och hemligheter med elektronkanoner och sprakande nätverk av neuroner, vilket väcker både tankar och känslor om den egna kroppen. Chemistry of Life är samtidigt en berättelse om det eviga vetenskapliga utforskandet och vad som ger allt levande sitt liv.

Chemistry of Life är en 8K fulldome-show i 3D baserad på den senaste forskningen och datavisualiseringar gjorda av Norrköpings Visualiseringscenter C och den internationellt kände biomedicinska animatören Drew Berry. Den är producerad inom WISDOME-projektet av Norrköpings Visualiseringscenter C, med stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Titel: Chemistry of Life - The invisible inside
Rekommenderad ålder: Från 10 år
Längd: 32 min
Språk: Svenska
Format: Fulldome 3D
Upplösning: 8K, 30fps

Vem:
  • Familj (barn >7 år)
  • Unga vuxna
  • Vuxna
Vad:
  • Domföreställning
Språk:
  • Svenska
Plats:
Wisdome (plan 7)

Köp din biljett här

Gradängen i Wisdome Göteborg

Viktigt om Wisdome.

Wisdome ingår inte i entrén eller årskortet. För att se en föreställning behöver du köpa en separat Wisdomebiljett. Alla som ser en föreställning behöver en egen Wisdomebiljett.

Det förekommer starkt ljus och kraftigt ljud i Wisdome. Därför är minimiålder 4 år.

Föreställningen startar den tid som står på biljetten. Kom till Universeum senast 20 minuter innan för att hinna passera entréspärrarna och ta dig till Wisdome på plan 7. Insläppet stänger när föreställningen startar.