Utforska, undersök och upptäck.

Är du nyfiken på eller intresserad av STEM-ämnena – naturvetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik? Då är Science Club Universeum något för dig!

I vår fritidsklubb får du utforska, undersöka och upptäcka STEM-ämnena utifrån olika frågor och utmaningar. Vi nyttjar hela Universeum med alla dess spännande miljöer för att söka svar – och ställa nya frågor. Vi tar oss också bakom kulisserna och får vara med om sådant som vanliga besökare på Universeum aldrig får uppleva.

Programmering av micro:bits

Få kunskap och energi

Bli peppad och stärk ditt intresse för STEM.

Två tjejer tittar rakt in i kameran inne i Rymdresan.

Träffa nya kompisar

Lär känna andra med samma intressen och inspireras av varandra.

En sengångare hänger upp och ner från ett träd och en tuco tukan tittar in i kameran.

Upplev och lär

Gör experiment och exkursioner – och förstå vetenskapen bakom fenomenen.

Upplägg och pris

En Science Club innebär åtta tillfällen på Universeum. Varje tillfälle är 1,5 timme. Olika innehåll och upplevelser varje gång!

Två pedagoger leder varje tillfälle. De möter barnen i foajén och avslutar på samma ställe. Föräldrar/målsmän deltar inte.

En Science Club à åtta tillfällen kostar 1 300 kr. Betalning sker vid första tillfället på plats på Universeum. Barnet har under perioden möjlighet till ytterligare besök på Universeum.

Ett intresse för framtiden.

Science Club Universeum riktar sig till barn med ett nyligen väckt eller redan stort intresse för STEM-ämnena. Syftet är att fördjupa barnens intresse och öka deras engagemang i dessa kunskapsområden. 

Science Club bygger på upplevelsebaserat lärande. Det upplevelsebaserade lärandet ger praktisk erfarenhet av det barnen är intresserade av, både genom upplevelserna i sig och genom att de ställer nya frågor, experimenterar och analyserar det som händer.

Att stärka barnens intresse och självförtroende inom STEM är inte bara viktigt för barnen som individer, utan också för Sverige och världen. STEM-kompetens är högt eftertraktat när samhälle och företag ska göra den hållbara omställningen.
 

Djurvårdare håller i orm och visar för barn som får klappa

Två perioder. två grupper.

Varje termin genomförs två Science Club, en före och en efter påsk. Innehållet skiljer sig åt, så att barnen kan delta båda perioderna om de vill.

Period 1: vecka 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12 
Period 2: vecka 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22

Varje period går två grupper parallellt, uppdelade efter ålder. 10-åringar kan välja endera gruppen.

9 och 10 år: tisdagar 16.00–17.30
10 och 11 år: torsdagar 16.00–17.30 (vecka 19 blir det istället onsdag)

En kille i en klar, orange tröja utforskar en monter inne i utställningen Mathrix.

Anmälan.

Anmälan görs via anmälningsformuläret. Anmälningsbekräftelse skickas via mail.

Till anmälan