Dagens program

På Universeum är det full fart varje dag. Spana in kalendern för att se vad som händer just den dagen du kommer på besök!

 

Våra pedagoger och guider rör sig omkring i vårt hus. De delar gärna med sig av sin kunskap, svarar på frågor och ger dig sina bästa tips! Ibland håller de i öppna aktiviteter, fria för alla besökare att droppa in på. Så länge coronapandemin kräver det är vårt ordinarie program.

 

 
 • 10.15
  Upptäck Universeum

  Tid: 10.15—17.45

  Plats: Hela huset

  Våra pedagoger och guider finns tillgängliga runt om i huset för kortare guidningar och demonstrationer. De delar gärna med sig av sin kunskap, svarar på frågor och ger dig sina bästa tips!


 • På jakt efter vårtecken

  Tid: 10.15—17.45

  Plats: Akvarie­hallen, Västerhavet, plan 5

  Innanför Universeums väggar märker du kanske inte av våren. I regnskogen finns inga årstider och i rymden är det alltid lika kallt. Vårtecken utan vår? Ja, här får du vara lite kreativ! Håll ögonen öppna i huset och se hur många tecken du kan hitta. Du kan också ta med dig jakten hem och undersöka vad du hittar där du bor.


 • Audioguidning i Rymdresan

  Tid: 10.15—17.45

  Plats: Rymdresan, På väggen vid studsmattan

  Låt dig guidas genom Rymdresan med din egen telefon! Skanna QR-koden och följ med på en audioguidning för att lära dig med om vårt fantastiska universum. Stanna gärna längs med vägen för att testa och undersöka det du passerar.


 • Audioguidning vid Oceantanken

  Tid: 10.15—17.45

  Plats: Akvarie­hallen, Vänster sida om hajtunneln

  Låt dig guidas genom Oceantanken med din egen telefon! Skanna QR-koden och följ med på en audioguidning för att lära dig mer om Sveriges största akvarium och dess tropiska invånare. För vem vill inte lära sig mer om enhörningsfiskar och svartfenade revhajar..?