Dagens program

På Universeum är det full fart varje dag. Spana in kalendern för att se vad som händer just den dagen du kommer på besök!

 

Våra pedagoger och guider rör sig omkring i vårt hus. De delar gärna med sig av sin kunskap, svarar på frågor och ger dig sina bästa tips! Ibland håller de i öppna aktiviteter, fria för alla besökare att droppa in på. 

 

 
 • 10.15
  Upptäck Universeum

  Tid: 10.15—18.45

  Plats: Hela huset

  Våra pedagoger och guider finns tillgängliga runt om i huset för kortare guidningar och demonstrationer. De delar gärna med sig av sin kunskap, svarar på frågor och ger dig sina bästa tips!


 • 10.30
  Audioguide vid Oceanen

  Tid: 10.30—18.45

  Plats: Akvarie­hallen

  Låt dig guidas genom Oceantanken med din egen telefon! Skanna QR-koden och följ med på en audioguidning för att lära dig mer om Sveriges största akvarium och dess tropiska invånare. För vem vill inte lära sig mer om enhörningsfiskar och svartfenade revhajar..?


 • Audioguide i Regnskogen

  Tid: 10.30—18.45

  Plats: Regn­skogen, Trappan vid sengångarna

  Låt dig guidas genom Regnskogen med din egen telefon! Skanna QR-koden och följ med på en audioguidning för att lära dig mer om regnskogen och de sydamerikanska djur och växter som lever där. För vem vill inte lära sig mer om sengångare och pilgiftsgrodor..?


 • Audioguide i Rymden

  Tid: 10.30—18.45

  Plats: Rymdresan, På väggen vid studsmattan

  Låt dig guidas genom Rymdresan med din egen telefon! Skanna QR-koden och följ med på en audioguidning för att lära dig med om vårt fantastiska universum. Stanna gärna längs med vägen för att testa och undersöka det du passerar.


 • 11.00
  Blue-Bot-verkstan

  Tid: 11.00—18.30

  Plats: The Hub

  Beep boop! Den lilla roboten har åkt vilse och behöver hjälp. Kan du programmera en Blue-Bot så den hittar rätt på kartan?