
Bubbel i all vetenskaplighet (4 sep)
En kväll i bubblets tecken! Utforska och smaka den fascinerande vetenskapen bakom champagne, cava, prosecco och kombucha – där varje bubbla berättar en historia.
- Entré
Bubblande premiär för Universeum After Dark! Upptäck hur fysik och tryck, kemi och koldioxid, biologi och jästceller samspelar lika perfekt som bubblornas dans mot ytan. I Wisdome tar matkreatören Lisa Lemke oss med på en resa genom bubblor, fermentering och matglädje. I Humans berättar Thaher Pelaseyed, forskare vid institutionen för biomedicin på Göteborgs universitet, om vad bakterierna gör för oss och hur vår en gång så rika tarmbiotan förändrats med ett allt mer urbaniserat liv. Vi lär oss att skilja på olika sorters bubblor genom en spännande provning i Kemilabbet. Kvällen kompletteras av Hamrå orkesters svängiga jazzmusik – det perfekta soundtracket till en kväll om den lika fascinerande som komplexa vetenskapen bakom bubblor.