Halloween

Under vecka 42–43 erbjuder vi läskigt lärorika upplevelser för årskurs 4–6. Boka vårt ruskigt populära halloweenprogram!

 

 

 • Alienjakten

  Årskurs 4–6
  45 min

  Finns det något liv där ute i rymden? Och i så fall, hur ser det ut? Vi undersöker våra egna tankar och idéer och kollar på vad andra har gjort för att söka svar på frågan. Finns det några knep man kan ta till för att hitta liv? Vi avslutar med att leta på några undangömda ställen i rymden och rätar ut frågetecknen…

  Boka
 • Experimentkällaren

  Årskurs 4–6
  45 min

  Det ryker, pyser och bubblar i Universeums källare. Välkommen hit till en spännande experimentshow med kyla som tema! Vad är egentligen skillnaden mellan kallt och varmt? Kan vi koka i något som är flera hundra minusgrader? Med flytande kväve blåser vi upp ballonger, bygger smällare och hittar på annat kul.

  Boka
 • Köttätande växter och blodtörstande djur

  Årskurs 4–6
  45 min

  Upptäck några av naturens mest häftiga organismer: köttätande växter och blodtörstande djur. Utmana dina rädslor och lär mer om de fascinerande och sinnrika sätt som en del karnivora växter och djur fixar sitt käk. Vad gör köttätande växter för att locka insekter in i döden? Hur kan blodigeln suga i sig blod från betydligt större djur än sig själva? Och dricker fladdermöss människoblod eller inte? Men… Hur farliga är dessa varelser egentligen – och vågar du komma nära?.

  Boka