Digitalidag

Universeum medverkar i Digitalidag. Öka era kunskaper om programmering och AI med oss – helt kostnadsfritt!

 

Vi lever i en fantastisk tid med teknik som utvecklas i rasande fart. Samtidigt står vi mitt i riktigt stora utmaningar. Den nya digitala tekniken kan på många olika sätt hjälpa oss att lösa dem.

Digital kompetens behövs genom hela livet, så att vi alla kan ta plats och delta i samhället – och bidra till en hållbar värld. Därför arbetar Universeum med att öka kunskaper och stärka förmågor inom digital teknik, från de allra yngsta till vuxna. Precis som Digitalidag – en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

För skolan erbjuder Universeum kostnadsfria elevprogram och ett digitalt paket inom ramen för Digitalidag:

 

Elevprogram på Universeum

Onsdag 13 oktober till fredag 15 oktober zoomar vi in på elevprogram i programmering och digital kompetens. Skynda boka – först till kvarn gäller!

Elevprogrammen bokas via vår onlinebokning.

 

AI – en magisk möjlighet?

Fredagen den 15 oktober släpper vi ett digitalt paket om AI för högstadiet och gymnasiet. Det kan du använda i din undervisning, när du vill, för att öka din och elevernas kunskap om artificiell intelligens. Vem är egentligen bäst på att tyda bilder – människan eller maskinen?

Universeums digitala paket är ett av fem digitala erbjudanden för skolan på temat Making Magic. Tillsammans med Visualiseringscenter C, Tekniska muséet, Malmö muséer och Curiosum vill vi låta elever upptäcka, undersöka och inspireras av digitaliseringen bakom spel och film genom att rikta ljuset mot visuella effekter.

Paketet läggs upp här den 15 oktober och finns kvar till den 10 juni maj 2022. Anmäl dig här för att få ett mail så snart paketet är tillgängligt!

 

Kontakta oss

Hör av dig till oss om du har frågor om Universeums erbjudanden i samband med Digitalidag.

Andreas Tärnvind, pedagog
031–335 64 87
andreas.tarnvind@universeum.se