Digital Lab

Vårens kurser för Digital Lab startar under vecka 16. Med anledning av pågående coronapandemi deltar du i vårens omgång av Digital Lab online hemifrån. Välkommen att anmäla dig och en vän till spelprogrammering i Scratch eller en fortsättningskurs om AI. Det finns endast ett fåtal platser till kurserna och det är först till kvarn som gäller. Anmäl dig nu!

 

Digital Lab är ett specialprogram för alla 11–14-åringar som vill få kunskap, förståelse och praktisk erfarenhet av programmering och digitala tekniker. Kurserna är ett samarbete med Ericsson och hålls på Universeum, med undantag för pandemin. Digital Lab riktar sig till dig som är mellan 11 och 14 år och finns som kurser där man kan ägna sig åt robotar, spel och kretsar. Praktisk programmering och spännande digitala tekniker ligger i fokus.

 

Skapa spel med Scratch online

Vi lär vi oss grunderna i Scratch, ett programspråk speciellt utvecklat för att lära unga grunderna i programmering. Scratch är skapat av universitetet MIT i USA. Under kursen utforskar vi hur programspråket fungerar och bygger ett spel.

Denna kurs lämpar sig för nybörjare.

Lär dig mer om programmeringsspråket Scratch

 

AI (fortsättningskurs)

Har du någon gång bett Siri eller Alexa att spela en låt, hitta vägen eller besvara en klurig fråga? AI-applikationer finns i både iPhone och Echo men hur fungerar de egentligen? I den här kursen lär vi oss om artificiell intelligens och skapar en egen AI-applikation som kan svara på frågor, precis som Siri och Alexa. Vi kommer använda oss av informationshämtning och naturlig språkbehandling för att undersöka verkliga problem som AI kan lösa.

Denna kurs är en fortsättningskurs och lämpar sig för dig som redan gått tidigare kurser i Scratch, Scratch Online, Arduino eller har motsvarande förkunskaper.

 

Kostnad

Kurserna är kostnadsfria men eftersom att de sker digitalt behöver kursdeltagare ha följande: Dator eller laptop med fungerande internetuppkoppling, kamera, mikrofon och mus samt ha Google Chrome (webbläsare) installerat.

 

Eftersom kurserna sker digitalt rekommenderar vi att du bokar in dig tillsammans med en kompis eller ett syskon som du kan sitta bredvid, klura och bolla idéer med, alternativt har en vuxen i närheten som kan agera bollplank. Tänk också på att ha mellanmål nära till hands att fylla på energireserverna med under rasterna.

 

 

 

 

 

 


I samarbete med:

 

ericsson_100x88