Digital Lab

Vårens kurser av Digital Lab har tyvärr utgått på grund av den pågående coronapandemin. Än vet vi inte om kursen kan dra igång till hösten, men det är vad vi hoppas på. Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta bokning@universeum.se.

 

Digital Lab är ett specialprogram för alla 11–14-åringar som vill få kunskap, förståelse och praktisk erfarenhet av programmering och digitala tekniker. Kurserna är ett samarbete med Ericsson och hålls på Universeum. Digital Lab riktar sig till dig som är mellan 11 och 14 år och finns som kurser där man kan ägna sig åt robotar, spel och kretsar. Praktisk programmering och spännande digitala tekniker ligger i fokus.

 

Robotkurs med Lego Mindstorms

Lär dig att bygga och programmera Legorobotar! Vi går tillsammans igenom hur man bygger ihop och programmerar Legorobotar. I slutet av kursen har vi lärt oss allt vi behöver för att lösa en kul och utmanande slutuppgift.

Denna kurs lämpar sig för nybörjare.

 

Skapa spel med Scratch

Vi lär vi oss grunderna i Scratch, ett programspråk speciellt utvecklat för att lära unga grunderna i programmering. Scratch är skapat av universitetet MIT i USA. Under kursen utforskar vi hur programspråket fungerar och bygger ett spel.

Denna kurs lämpar sig för nybörjare.

Lär dig mer om programmeringsspråket Scratch

 

Gå en fortsättningskurs med Arduino

Vill du lära dig mer om elektronik och programmering? Då är denna fortsättningskurs något för dig! I denna Arduino-kurs går vi tillsammans grundligt igenom vad Arduino är och hur man programmerar den för att göra häftiga saker. 
För att gå måste man ha genomgått antingen Scratch eller Lego mindstorms, alternativt ha likvärdig kunskap inom programmering.

Detta är en fortsättningskurs.

 

Kostnad

För att deltaga krävs ett giltigt årskort. Kursen är kostnadsfri och vi står för allt material.

 

Ta med matsäck eller pengar till fika!

 


I samarbete med:

 

ericsson_100x88