Rassel och trassel

Måndagsrassel och fredagstrassel är programmet för alla små äventyrare mellan tre och sex år. Kom hit på måndagar och fredagar kl 10.30–13.00, så upptäcker vi naturvetenskap och teknik genom lek och bus!

 

På grund av pågående pandemi har vi valt att ställa in alla aktiviteter med Måndagsrassel och Fredagstrassel tills vidare. Spana gärna in vårt digitala material, här har vi nämligen samlat alla roliga filmklipp med både spännande djurmöten och kluriga experiment. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar pandemin.

 • Minikryp – Inställt

  17, 20 och 24 april (vecka 16 och 17)

  Småkrypen har intagit Universeum! Under två veckor utökas de vanliga rasslet och trasselet med fler roliga aktiviteter, alla med fokus på det som krälar och kryper. Programmet för minikryp kommer under våren. Så håll både ögon, öron och antenner öppna!

   

  Vi ses på plan 0 i Jobbis klockan 11.00 och 12.30. 

 • Koll på fåglar – Inställt 

  27 april samt 4 och 8 maj (vecka 18 och 19)

  Nu är våren äntligen här och fåglarna har börjat komma tillbaka. Vilka känner du igen? Bygg en kikare och ge dig ut på upptäcksfärd som en riktig fågelskådare. Uppe på Vattnets Väg har vi förberett en fågelutmaning. Kom tillbaka med en full krysslista och vinn ett litet pris.

   

  Vi samlas i Teatergrottan på plan 0 klockan 10.30 – 13.00.

 • Kodjakten – Inställt

  11, 15 och 18 maj (vecka 20 och 21)

  Vad är en kod? Hur fungerar hemliga meddelanden? Undersök hemliga meddelanden och se om du kan knäcka den trassliga rasselkoden. Blir du kanske nästa kodmästare?

   

  Vi samlas i Teatergrottan på plan 0 klockan 10.30 – 13.00.

 • Sommaravslutning – Inställt

  25 och 29 juni (vecka 22)

  Det våras för säsongens sista rassel och trassel. Och vad är väl en sommaravslutning utan glass? Kom och se glasstillverkning på Universeums egna speciella sätt. Självklart får man smaka en sked eller två.

   

  Vi samlas i Jobbis på plan 0 klockan 11.00 och 12.30.