Sportlov

 

sportlovlogoÅrets sportigaste lov är här! Vi bjuder på charmiga tarmar, smarta genier, smaskiga alger och mycket mer. Sportlovet på Universeum går i hälsans tecken. Välkomna mellan 11 och 26 februari!

 

Aktiviteter och äventyr för hela familjen

Motion, bra mat, skratt, kärlek är sådant som kropp och sinne behöver för att må riktigt bra. Sportlovet på Universeum fokuserar på hälsa! Vi har fyllt programmet till bredden med spännande, roliga, lärorika och framför allt hälsosamma aktiviteter.

 

algbuffe
Algbuffé

Framtidens hälsosamma och smaskiga mat serveras vid Matplatsen i Hälsa. Hugg i på Algbuffén och låt dig väl smaka på både spirulinakex, norirullar och kelpsallad. Väl nere i magen ska algerna brytas ner!

anatomimodell
Upptäck charmen med tarmen

I din mage finns ett helt fantastiskt system. Det tar upp näring från maten och förpackar resterna till bajs. Bli expert på matspjälkningssystemet i ett skitroligt quiz som lär dig allt om hur varmkorvar blir till bajskorvar!

 

halsoakuten 
Djurens hälsoshow

Är det vettigt att hänga upp och ner hela dagen? Vad händer om vi aldrig vilar? Och måste vi sluta att äta kött för att må bra? Hör doktorns svar på djurens egna frågor i vår tvistade hälsoshow. Samtidigt lär du dig mer om hälsa och välmående!

stetoskopmakeriet_teknoteket_250x250
Stetoskopmakeriet

Gör ditt eget stetoskop med en slang, trattar och en ballong. Sedan kan du lyssna på hjärtat, magen eller lungorna. Hur låter det inuti kroppen? Vad händer med hjärtat när du rör dig? Och hur påverkas din puls? Går vecka 7.

 Sportdryck
Sportdryckslabbet

Behöver vi verkligen dricka sportdryck? I så fall när? Och vad är egentligen sportdryck för något? Kom till Sportdryckslabbet och gör din egen sportdryck och lär dig vad som finns i. Du får dessutom med dig en fräck sportdrycksflaska!

 

Fullproppat program

Historieforskarna ger en speedad föreställning genom 2000 år av läkekonst. Träffa livs levande historia i form av Hippokrates, Hildegard av Bingen, Florence Nightingale och Alexander Flemming. Från SVTs succéprogram Genikampen kommer Josef Wideström och Jinci Brettschneider och utmanar er besökare i en hjärnornas kamp. Och i en musklernas kamp kan du utmana dubbla världsmästaren i brottning Eddy Bengtsson! Dessutom har vi giftormspaningar, hajmatningar, rymdresor, regnskogssafari och mycket mer. Varmt välkomna!