Stöd Universeum

Universeum har ett viktigt uppdrag: att vara en publik arena för livslångt lärande inom naturvetenskap och teknik. Vi ger barn som vuxna kunskap och kraft att göra jorden till en bättre och mer hållbar plats att leva på.

 

 

Universeum är stiftat av Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborgsregionen och Västsvenska Handelskammaren och ägs av den allmännyttiga Stiftelsen Korsvägen. Vi drivs som ett icke vinstutdelande aktiebolag, vilket betyder att eventuell vinst går rakt tillbaka till verksamheten.

Just nu är det tufft att vara en verksamhet som både finns till för och är beroende av besökare. Vi är tacksamma för frågorna vi får om hur man kan stötta Universeum, så att verksamheten inte äventyras. För coronakrisen kommer gå över. Under tiden gör vi allt vi kan för att minska på våra kostnader utan att tappa fart i utvecklingsprojekten.

 

Det finns flera sätt att stötta oss genom denna utmanande tid. Till var och en av er som erbjuder ert stöd, ett varmt och innerligt tack!

 • Köp årskort nu – kom sedan

  Våra årskort är giltiga i 365 dagar från dagen de aktiveras. Det betyder att du kan köpa det nu, men vänta med att aktivera det till ditt första besök.

  Du kan också ge bort ett årskort till någon annan. Köp då ett värdebevis på årskort och välj hemleverans. Värdebeviset löses sedan in mot ett årskort vid första besöket och aktiveras först då.

   

  Köp årskort här

   

  Vi har också årskort för företag.

   

 • Gilla, kommentera och dela

  Under tiden som många inte kan komma till Universeum flyttar vi ut huset i våra digitala kanaler. Spana till exempel in filmserien ”Nu måste jag veta!” på Facebook och Instagram. För skolan finns korta videoklipp med kunskapskakor.

  Vi blir superglada om du gillar, kommenterar och delar våra inlägg, så att fler kan ta del av det vi gör.

 • Handla i webbshoppen

  Förgyll vardagen hemma och fyll på med kunskap genom roliga experiment, böcker, prylar och leksaker från vår butik. 

   

  Till webbshoppen

 • Swisha en gåva

  Du kan swisha valfri summa till 123 438 50 01.

   

   

   

 • Bli partner

  Fortsatt stöd för våra långsiktiga investeringar är avgörande. Vi söker företag, donatorer och filantroper som vill stödja verksamheten över lång tid framåt.

  Kontakta Universeums VD om du har möjlighet att bidra.

  VD
  Carina Halvord

  Telefon: 031–335 64 75
  E-post: carina.halvord@universeum.se