Programmering och teknik

Vi älskar teknik och programmering. Kom och bygg, räkna och programmera med oss!

 

I vårt skolprogram hittar du olika typer av besök. Föreställningar, guidningar och laborationer leds av en Universeumspedagog. Innehållet anpassas efter gruppens behov och förutsättningar. Hör gärna av dig om din klass eller grupp har särskilda behov.

Självledda uppdrag leder du som lärare. Till din hjälp har du ett självinstruerande material framtaget av våra pedagoger. Det får du låna av oss helt utan kostnad.

 

Bokning och priser

Boka via vår onlinebokning. Bokningsknapparna tar dig direkt till vald produkt.

Alla priser hittar du på sidan Bokning och priser.

 • Djurens matteäventyr

  Självlett uppdrag
  FSK–F

  Följ med på ett spännande matteäventyr i djurens värld! Under lustfyllda former får ni upptäcka matematiska begrepp och samtidigt använda kroppen för att träna motorik och balans. Hjälp djuren att mäta, räkna, uppskatta vikt, ordna och upptäcka färger!

  Uppdraget förutsätter inte läskunnighet.

   

  Lärarhandledning Djurens matteäventyr (pdf)
  Fakta om Vattnets väg (pdf)

  Boka
 • Programmeringsverkstan

  Laboration
  4–6

  I Programmeringsverkstan lär vi oss grunderna i visuell programmering och löser uppgifter genom att programmera en Microbit. Med programmering kan denna enkortsdator omvandlas till nästan vad som helst – om och om igen.

  Boka
 • Robotakuten

  Laboration
  FSK–F

  Djurvårdaren på Universeum är sjuk. Då får vår robot rycka in! Djuren skickar meddelanden till roboten, men de är svåra att förstå. Utifrån meddelandena konstruerar vi entydiga, stegvisa instruktioner som roboten kan följa. Med vår hjälp får djuren allt de behöver för att må bra.

   

  Vi kan även komma ut till er skola med Robotakuten. Kontakta skolinfo@universeum.se för mer information. 

  Boka
 • Robotutmaningen

  Laboration
  1–3

  Hur kan vi styra en robot till att göra som vi vill? Vi lär oss grunderna i programmering och möter varandra i ett rafflande spel. Här gäller det att ge tydliga instruktioner och tänka till! Klarar ni varandras utmaningar?

   

  Vi kan även komma ut till er skola med Robotutmaningen. Kontakta skolinfo@universeum.se för mer information. 

 • Tekniklabbet

  Laboration
  4–6

  Bygg med avancerad elektronik på ett innovativt sätt! Vi tar oss an tekniska utmaningar och hittar lösningar med hjälp av sensorer och komponenter som samverkar med varandra. Under laborationen använder vi Little bits, elektroniska byggblock som gör avancerad teknik synlig, begriplig och lätt att experimentera med.

   

  Vi kan även komma ut till er skola med Tekniklabbet. Kontakta skolinfo@universeum.se för mer information. 

  Boka