Kemi

Vi ger oss in i en värld av atomer, kolföreningar och ädelgaser! Kemi finns överallt runt oss, luften vi andas, maten vi äter och sakerna vi använder i våra dagliga liv. I vårt kemilabb undersöker vi kemins fantastiska värld.

 

I vårt skolprogram hittar du olika typer av besök. Föreställningar, guidningar och laborationer leds av en Universeum pedagog. Innehållet anpassas efter gruppens behov och förutsättningar.

Självledda uppdrag leder du som lärare. Till din hjälp har du ett självinstruerande material framtaget av våra pedagoger. Det får du låna av oss helt utan kostnad.

 

Bokning och priser

Boka via vår onlinebokning. Bokningsknapparna tar dig direkt till vald produkt.

Alla priser hittar du på sidan Bokning och priser.

 • Kemimysteriet

  Laboration
  4–6

  Vad är det som gömmer sig i provrören? På ett systematiskt och metodiskt sätt undersöker vi olika ämnen. Bland annat kollar vi vad som löser sig i vatten och inte. Vi tar också reda på vilka ämnen som är sura och vilka som är basiska. Efter noggranna tester kan vi dra slutsatser om provrörens innehåll och lösa mysteriet!

  Boka
 • Vattenlabbet

  Laboration
  F–3

  Följ med på en djupdykning i vatten och dess olika former: Fast, flytande och gas. Genom en spännande naturvetenskaplig undersökning studerar vi vattnets kretslopp och får svar på frågor som varför havet är salt och var regnet kommer ifrån? Och kan vatten ta slut?

  Boka