Skolprogram

Lärmiljöerna på Universeum är ett värdefullt komplement till undervisningen i skolan. Använd vårt hus som ditt andra klassrum!

 

Våra skolprogram bygger på uppdrag. På egen hand-uppdrag leder du som lärare själv. Till din hjälp har du en väska med ett självinstruerande material framtaget av våra pedagoger. Väskan lånar du av oss och jobbar med i en timme tillsammans med dina elever i utställningarna.

När du väljer ett pedagoglett uppdrag möter någon av Universeums pedagoger upp er i foajén och leder er genom hela uppdraget. För dig som lärare kan ett uppdrag med pedagog vara en bra introduktion till Universeum som lärmiljö.

 

Bokningsbara tider
På egen hand

Vecka 34–19

Måndag–fredag

9.00, 10.00, 11.00, 12.00 och 13.00

Med pedagog

Vecka 34–19

Tisdag–fredag

9.00–10.00, 10.30–11.30 och 13.00–14.00

 

 

På sidan Planera skolbesöket finns material och information inför besöket. Självklart stannar ni kvar på Universeum så länge ni vill efter ert bokade skolprogram.

 

 

 •  
  Förskola

  Ge er ut på ett spännande matteäventyr eller dyk ner under ytan och hälsa på havets invånare. För förskolan finns tre olika uppdrag som uppmuntrar barnen att upptäcka naturvetenskap, teknik och matematik på ett enkelt och lustfyllt sätt.

  Se alla uppdrag

 •  
  Årskurs F–3

  För eleverna i årskurs F–3 handlar uppdragen ofta om att jämföra, att upptäcka likheter och skillnader och att stimulera den naturliga nyfikenheten. Säg hej till Nemo, gör en resa bland stjärnorna och räkna fåglar i Regnskogen!

  Se alla uppdrag

 •  
  Årskurs 4–6

  Vad gör en astronaut egentligen? Hur vet vi vad vi vet om universum? Och vad betyder alla svåra naturvetenskapliga ord? I uppdragen för årskurs 4–6 fördjupar vi oss i naturvetenskapens, teknikens och matematikens fascinerande värld.

  Se alla uppdrag

 •  
  Årskurs 7–9

  Eleverna i årskurs 7–9 uppdrag utmanar vi att tänka ett steg längre. Utforska ekosystem, fundera på hur vår livsstil påverkar den globala världen och diskutera om det finns annat liv i universum.

  Se alla uppdrag

 •  
  Gymnasiet

  För gymnasielever finns endast uppdrag med pedagog. Häng med till universums ände, utforska människans påverkan på våra hav och kliv in i Regnskogen och dess mångfald av växter och djur.

  Se alla uppdrag