Skolresa

Boka nu

En skolresa till Universeum innebär inte bara att ni får åka till Göteborg. Fjället, rymden och regnskogen ingår också!

 

Utforska utställningarna precis som ni själva vill. Använd gärna de obokningsbara aktiviteterna i programmet för att styra besöket eller dela upp klassen.

För att maxa skolresan lägger ni till en av våra skolresespecialer: Djurkontakt eller Experimentkällaren. Då bjuder våra pedagoger på underhållande kunskap i Universalen. Boka skoreseentré och välj till någon av våra skolresespecialer.

 
Skolreseentré

Vecka 20–33

Alla dagar

10.00–18.00

Pris: 105 kr/person

 

 

Skolresespecial: Djurkontakt

De kryper och krälar… Men varför är vissa människor rädda för ormar, spindlar och insekter? Med hjälp av några djur som bor på Universeum visar vi hur fascinerande dessa varelser kan vara. Vi använder interaktiva grepp som mentometerdosor och rekvisita för att avdramatisera mötet mellan djur och människa. Ni får till och med klappa några av djuren, om ni vill!

 

Vecka 20–24

Måndag–Fredag

09.30

Pris: 30 kr/person

 

Djurkontakt hålls i Universalen, plan 0. Begränsat antal platser!

 

experimentkallaren

Skolresespecial: Experimentkällaren

Det ryker, pyser och bubblar…Följ med på en experimentshow i Universeums källare där kyla är temat. Vad är egentligen skillnaden mellan kallt och varmt? Kan vi koka i något som är flera hundra minusgrader? Med flytande kväve blåser vi upp ballonger, bygger smällare och hittar på annat spännande.

 

Vecka 20–24

Måndag–Fredag

11.00

Pris: 30 kr/person

 

Experimentkällaren hålls i Universalen, plan 0. Begränsat antal platser!

 

Ladda med lunch!

Det finns möjlighet att äta lunch i vår restaurang. Här vankas det smarrig tacobuffé! Skolreselunchen beställs samtidigt som besöket bokas.

Avbokning av lunch måste ske senast två dagar innan besöket. Avbokningar efter det innebär att vi redan hunnit köpa in råvarorna och tyvärr måste debitera hela beloppet.

Pris: 73 kr/person.

 

Egen matsäck

Tar ni med matsäck finns det bord och stolar på plan 2 där ni kan sitta och äta.

 

Boka

Du bokar skolresan online. Se fullständiga villkor och läs mer på sidan Bokning och priser.

Västtrafik och GR erbjuder förmånliga priser på resan till och från Universeum. Läs mer om deras skolreseerbjudande här.

 

Kontakta oss

Du når Skolbokningen på 031–335 64 20 måndag–onsdag kl 12–15 och torsdag–fredag kl 9–12, eller genom att maila skolinfo@universeum.se.