Miljökabaret

Universeum och Naturskyddsföreningen i Göteborg bjuder in gymnasieelever till en kostnadsfri kabaret och workshop om miljö, mod och behovet av förändring!

 

Svårigheten att förhandla med en blåval är en musik- och teaterföreställning om dagens stora miljöutmaningar och om människans möjligheter att påverka och förändra. Med både humor och allvar ställs vi inför frågor om existensberättigande och gränserna för anpassning. Föreställningen får oss att se det mänskliga samhället med nya ögon. 

Kabarén följs av en workshop om miljö och engagemang. Med fantasi och skratt kommer deltagarna att få konkreta verktyg till förändring och vara med och skapa något som aldrig tidigare skapats. Varje liten förändring har börjat med att någon någonstans fått en idé!

Föreställningen med workshop är speciellt framtagen med hållbar utveckling i grunden. Framtiden har många komplexa utmaningar som kräver engagemang och innovation. Eleverna får analysera människans samspel med sin omvärld utifrån ett ekonomiskt och ekologiskt perspektiv och samtidigt fundera över internationell samverkan och globala samband.

Föreställningen riktar sig till gymnasieelever och är helt kostnadsfri! Entré till Universeum är kostnadsfri för avtalsskolor. Övriga skolor betalar 85 kr/elev.

 

Handledning

Naturskyddsföreningen har tagit fram en fristående lärarhandledning med konkreta verktyg för att integrera miljö- och utvecklingsfrågor i undervisningen. Denna kan användas både som förberedelse och uppföljning.

 

Miljökabarén spelas under två dagar i mars:
Onsdag 29 mars kl 13.00–15.00
Torsdag 30 mars kl 9.00–11.00 och 13.00–15.00

 

sweetdreams 788x494

 

Kampen om regnskogen

Vill ni fördjupa er ytterligare så besök Universeums sydamerikanska regnskog antingen samma dag eller vid ett annat tillfälle. Människor är på olika sätt beroende av regnskogen. I Kampen om regnskogen får vi se på den genom andras ögon och ställas inför olika dilemman. Vem har ansvaret för regnskogen? Och vem påverkar regnskogen? Vad finns det för koppling mellan vår livsstil och globala förändringar? Vandra fritt i regnskogen eller boka en av Universeums pedagoger. 

Boka Kampen om regnskogen