Familjehelger

Familjerabatt
på söndagar

Ta med familjen till Universeum i höst! Under fem helger har vi laddat upp med extra kul och spännande familjeaktiviteter. Och på söndagar kostar en familjebiljett endast 495 kr!

 

Under familjehelgerna är programmet specialanpassat till familjen – så ta farmor, svärfar eller lillebror och utforska Universeum!

Köp en familjebiljett för bara 495 kr (ord. 625 kr) för 2 vuxna och max 3 barn. 1 vuxen och max 3 barn kostar bara 375 kr.

(Rabatten gäller söndagar från den 17 september till den 15 oktober och kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden.)

Förutom regnskogsäventyr, hajmatning, teknoteket och massa annat kul händer det extra mycket i huset.Läs mer på öppettider och priser. Vad som händer när du är på besök ser du här nedanför eller i programmet.

 

Yngel och ungar

Djuren leker och ynglar av sig. Men vad händer sedan? En del lägger ner mycket möda och stort besvär på att ta hand om sina ungar. Följ med in i djurens fascinerande barnkammare och utmana dina kunskaper om världens bästa föräldrar i ett lekfullt quiz!

 

Regnskogssafari för hela familjen

Vilka växter och djur lever i en sydamerikansk regnskog? Vi går på safari och tar reda på vad som gömmer sig i den ångande, gröna djungeln! På vår vandring stöter vi på allt från tukaner och kvicka småfåglar till pirayor och busiga apor.

 

Hajspaning

Är hajar farliga för människan? Varför ser de så olika ut? Och måste de simma hela tiden? Vi spanar på de olika hajarna i Oceantanken och lär oss mer om deras liv, både på Universeum och i de stora haven. Kom och bli en fena på havets härskare!

 

Fågelutmaningen

Med sina ihåliga ben och fantastiska vingar har fåglar sedan länge uppfyllt en av människans högsta drömmar – att flyga! Testa dina fågelkunskaper i detta högt flygande quiz om allt mellan himmel och jord.

 

Rymdresan

Var i rymden befinner vi oss? Finns det annat liv där ute någonstans? Vi ger oss ut på en svindlande resa bland stjärnor och planeter, från jorden till universums ände. Om nu universum har något slut?