Digital Lab

Digital Lab är ett specialprogram för alla 11–14-åringar som vill få kunskap, förståelse och praktisk erfarenhet av programmering och digitala tekniker. Kurserna är ett samarbete med Ericsson och hålls på Universeum.

 

Digital Lab riktar sig till dig som är mellan 11 och 14 år och ges under vår och höst då programmering och digitala tekniker ligger i fokus. 

 

Grundkurs: Lego Mindstorms

Lär dig att bygga och programmera Legorobotar! Vi går tillsammans igenom hur man bygger ihop och programmerar Legorobotar. I slutet av kursen har vi lärt oss allt vi behöver för att lösa en kul och utmanande slutuppgift.

Efter fullföljd grundkurs är du behörig att anmäla dig till den avancerade kursen.

 

Fortsättningskurs: Scratch

Vi lär vi oss grunderna i Scratch, ett programspråk speciellt utvecklat för att lära unga grunderna i programmering. Scratch är skapat av universitetet MIT i USA. Under kursen utforskar vi hur programspråket fungerar och bygger ett spel.

Observera att du måste ha fullföljt grundkursen för att få gå fortsättningskursen.

 

Fördjupningskurs: Arduino

Vill du lära dig mer om elektronik och programmering? Då är denna fördjupningskurs något för dig! I denna kurs går vi tillsammans grundligt igenom vad Arduino är och hur man programmerar den för att göra häftiga saker.

För att delta måste man ha genomgått både Scratch och Lego Mindstorms.

Observera att det endast finns fyra platser per tillfälle till denna kurs.

 

 

Anmälan

Just nu är anmälan till Digital lab stängd.

 

Vid frågor kontakta Jesper Östlund jesper.ostlund@universeum.se 

 

Lär dig mer om programmeringsspråket Scratch


I samarbete med:

 

ericsson_100x88