Planera besöket

Vi vill att ditt besök på Universeum ska bli det bästa möjliga. Här finner du information som hjälper dig inför och under ditt besök.

 

Det är enkelt att ta sig till Universeum. Vi finns mitt i Göteborg, granne med Liseberg. Kartor och mer information finns på sidan Hitta hit.

Vi rekommenderar minst 2–3 timmar för att hinna uppleva alla utställningar. Många väljer att tillbringa hela dagen här för att få ut det mesta av besöket. Du kan även köpa tvådagarsbiljett eller årskort.

 

Din väg genom huset

De flesta börjar sin dag med att upptäcka Vattnets Väg, Akvariehallen, Reptilariet och Regnskogen för att sedan utforska The Hub, Rymden, Hälsa och Kemilabbet. Just därför kan vi tipsa om att göra tvärtom.

Det kan vara bra att veta att temperaturen skiftar på Universeum. I utställningen Vattnets väg är temperaturen densamma som utomhus. I Regnskogen är det upp emot 26 grader varmt.

Vi är måna om djuren. Därför är det inte tillåtet att klappa eller mata dem. Tänk också på att inte använda kamerans blixt bland djuren.

Aporna lägger sig senast klockan 16! Efter en dag av hoppande och utforskande blir aporna trötta och drar sig tillbaka i sitt bo. Från klockan 16 är de därför inte längre ute i Regnskogen.

 

Barnvagnsinformation

Universeum upptäcks bäst utan barnvagn. Barnvagnsparkering finns på plan 1. Bärselar av märket Babybjörn och barnvagnslås finns att låna i Gästservice.

Alla delar av Vattnets väg kan inte nås med barnvagn och i Regnskogen och Kemilabbet är barnvagnar inte tillåtna.

Läs mer under Barnvagnsinformation.

 

barselar

 
Tillgänglighetsinformation

Information om tillgänglighet finns på sidan Tillgänglighetsinformation.

 

Praktisk information

Biljetter

Din biljett är giltig hela dagen och du kan gå ut och in genom spärrarna hur många gånger du vill. Varje gång du går ut har du 90 minuter på dig att gå in igen.

 

Gästservice

Biljettkassa och reception finns utanför spärrarna på plan 1.

 

Förvaring

På plan 0 finns förvaringsskåp i storlek av en kabinväska. Att låsa skåpet kostar 10 kr. Växlingsautomat finns vid skåpen. Universeum har ingen möjlighet att förvara bagage som inte får plats i skåpen.

 

Toaletter

Toaletter finns på alla våningsplan, utom på plan 1,5. RWC-toalett finns på plan 0, 1, 2, 3 och 4 dessa har inte brits för vuxna. RWC-toaletten på plan 4 har även taklift men besökaren få själv ha med sig egen sele.

 

Skötrum

Toaletter med skötbord finns på plan 0, 1, 2, 3 och 4.

 

Hissar

Diagonalen mot Vattnets väg går från plan 1 direkt till plan 7. Gröna hissarna mot regnskogen går mellan plan 0 och 4. Butikshissen utanför spärrarna går mellan plan 1 och 1,5. Snabbast är trapporna!

 

Mat och dryck

Vi erbjuder flera alternativ för den som vill ladda batterierna med något gott att äta och dricka. Robertas restaurang och Kafé Tukan har öppet året om. På sommaren är grillen igång ute på terrassen på plan 4!

Kika på sidan Mat och fika för menyer och aktuella öppettider.

 

Picknickplats

På plan 2 finns bord där du kan sitta där du kan sitta och äta din medhavda matsäck. Sommartid finns picknick-platser på takterrassen på plan 4. På plan 0 finns även bord för de minsta barnen från 0 upp till 9 år, samt möjlighet att värma barnmat.