Vinnare i Framtida Transporter

Publicerad: 2019-12-04
Bilder: Universeum

Idag var det final i skolprojektet Framtida transporter. Vinsten gick till Guldhedsskolan 8a som med sin innovativa äggbåt imponerade starkt på juryn. Stort grattis!

 

15 klasser från årskurs 7 och 8 deltog under dagens framtidsdagen, som utgör final i skolprojektet Framtida Transporter. Hela 15 olika förslag för en mer hållbar transportbransch presenterades för juryn, nyfikna besökare och andra intressenter. Två bidrag stod ut lite extra och vann därmed första och andra pris.

 

Första plats

Guldhedsskolan 8a

Juryns motivering:
”Ni har på ett mycket kreativt sätt skapat ett genomtänkt koncept som fungerar för olika typer av resor och transporter. Hållbarhet går som en röd tråd genom hela förslaget i allt från energiförsörjning till det veganska matutbudet ombord. Äggbåten är utformad med människans behov i centrum och vi ser fram emot att åka den i framtiden!”

 

Andra plats

Sannaskolan 8c

Juryns motivering:
”Ni har verkligen tagit transportservicen till en ny nivå! Ni har tagit fram en mycket innovativ lösning för leverans av varor från leverantör till kund. Viktiga parametrar som miljö, logistik, praktiskt genomförande samt kundens perspektiv har funnits med i ert förslag.”

 


Projektpartners

2019 genomförs Framtida transporter i samarbete med Chalmers, Fossilfritt flyg 2045, Greencarrier, Göteborg Energi, Göteborgs Hamn, Göteborgs Stad Trafikkontoret, Parkering Göteborg, Göteborgs Universitet, Hogia, Polestar, RISE, SAS, Svensk Sjöfart, Swedavia Airports, Volvo, Västra Götalandsregionen och Västtrafik.