Vetenskapsfestivalen på Universeum

Publicerad: 2016-04-12
Bilder: Universeum

Den 13–17 april pågår i Göteborg och några av programpunkterna hålls på Universeum. Välkommen att applådera fram vinnaren i Science slam, se vetenskapsteater och lyssna till musik skapad av skräp!

 

Musik med Recycling Objects

14 april kl 14.30–15.00

I Recycling Objects bjuds musiker in till stadens klimatmelodi. Vad blir till synes obrukbara skräpföremål när vi lyssnar på hur de låter? Vad blir det om vi kopplar samman dem med andra föremål? Kan vi skapa en värld där alla material ses som resurser? En musikalisk upplevelse med ljudartisten Adam Bohman och Hardi Kurda, kompositör och improvisatör.

 

Musik med Recycling Objects hålls i Teknoteket på plan 3 och sker i Universeums egen regi. Entrébiljett till Universeum krävs.

 

Vetenskapsteater med Historieforskarna

15 april kl 17.30–17.50

Se Historieforskarna i föreställningen Tre lika unika forskare från förr! Möt dubbla Nobelpristagaren Marie Curie, den amerikanska IT-specialisten och sjöofficeren Grace Hopper samt Mary Kingsley, en brittisk upptäcktsresande, antropolog och författare som studerade stamreligioner och fiskar i Afrika.

Historieforskarna är ett samarbete mellan Universeum, Chalmers och Göteborgs universitet.

 

Historieforskarna håller hov i foajén på plan 1. Programpunkten är kostnadsfri och öppen för alla.

 

Science Slam

15 april kl 18.15–19.30

I Science Slam tävlar forskare från olika discipliner om vem som ger den bästa presentationen av sin forskning. Och snabbt ska det gå – tre minuter har de på sig för att övertyga publiken. Upplev vetenskap på det mest underhållande sätt och rösta fram årets vinnare!

 

 

Science Slam hålls i foajén på plan 1. Alla är välkomna! Kafé och bar är öppna under tävlingen.

 

Känslolaboratoriet

16 april kl 13.00–14.00

Träffa professor Lisbeth Svensson och hennes assistent Amos i vetenskapsteatern Känslolaboratoriet. Med hjälp av kemiska, fysiska och tekniska experiment ger sig på uppgiften att återvinna Lisbeths känslor och förinta den onda kraft som sugit i sig hela hennes känsloliv. Amos söker desperat hjälp hos Kärleken, men går Lisbeth verkligen att rädda? Hon har väl inte tid att vara kär – hon ska ju bli Nobelpristagare!

En föreställning av och med teatergruppen riktad till barn mellan 9 och 12 år.

 

Föreställningen är kostnadsfri och spelas i Universalen på plan 0. Det finns 100 platser, först till kvarn gäller.