Välkommen till Digitala Universeum!

Publicerad: 2020-06-25
Bilder: Universeum

Bär med dig Universeum i fickan! Nu lanserar vi (på test) vår nya digitala plattform för alla nyfikna. Du som har årskort eller skolavtal kan dessutom smidigt logga in och hitta exklusivt material.

 

Spela spel och kolla på roliga videoklipp

Lägg rätt saker i komposten, spela memory eller något annat roligt spel och upptäck våra minsta superhjältar, småkrypen, i tolv olika klipp. Hur uttalar man skorpion? Vad heter kvalstret som sitter på kammen? Varför väser de väsande kackerlackorna? Allt det kan du lära dig mer om tillsammans med våra guider och djurvårdare.

 

 

Skolavtal

Du som har skolavtal med Universeum kan testa Månfärden, ett elevprogram att uppleva både på plats i huset och digitalt. Lär dig mer om avstånd och storlekar i rymden och kolla på klipp med experiment att utföra i klassrummet. Månfärden har tydliga kopplingar till LGR11 och innehåller frågor att diskutera i klassrummet.

 

Logga in, testa och kom med feedback

Om du har ett årskort eller skolavtal kan du surfa in på digitala.universeum.se och klicka på “Logga in”. Har du ett årskort skriver du in ditt årskortsnummer och lösenord, som är samma som ditt angivna mobilnummer. Har du ett skolavtal klickar du först på ”skolavtal” och skriver sedan in ditt avtals-id plus lösenord.

Gillar du det du ser eller saknas det något? Alla åsikter, tankar och idéer är varmt välkomna att skickas till info@universeum.se.