Utforska Universeum i sommar

Publicerad: 2018-06-25
Bilder: Universeum

Sommaren är äntligen här! Med nya spännande utställningar och ett fullmatat program välkomnar vi alla nyfikna upptäckare till Universeum. Nu kan du dessutom köpa din biljett online direkt i mobilen och skippa kön!


På Universeum händer det alltid något nytt, och om du inte besökt oss sedan förra sommaren har det hunnit hända mycket! Årets stora nyheter – Reptilariet och Kemilabbet får inte missas! Utforska giftiga men viktiga reptiler och upptäck magisk kemi:

 

Älskade. Fruktade. Viktiga.

Reptilariet är en helt ny upplevelse på Universeum. Kom nervkittlande nära när du utforskar en världsunik samling sällsynta och giftiga reptiler. Upptäck också hur dessa dödliga djur inspirerat till upptäckter inom medicin, kemi, fysik och teknik.

 

Labba loss med kemi!

Hösten 2017 öppnades dörrarna till Kemilabbet. Här utforskas kemins magi med kluriga experiment i ett fullt utrustat och toppmodernt kemilabb! Under sommaren kan du som besökare prova färgsprakande labbar och se våra guider göra spektakulära experiment. 

 

Kittlande programpunkter

Varje dag, hela sommaren har vi mängder med spännande, kluriga och kul programpunkter. Häng med när vi matar hajarna i oceantanken eller sengångarna och aporna i Regnskogen. Och med lite tur kanske du också får se den goeldisapa som föddes i början på sommaren. Dessutom blir det färgsprakande kemiexperiment, kluriga kodlösningar, ångande regnskogssafaris, resor till yttre rymden, kul quiz och mycket mer. Kolla in programmet för att se vad som händer under just ditt besök.

 

Öppet extra länge

Under semestern ska man inte behöva ställa väckarklockan. Därför har vi öppet extra länge på sommaren så att du kan välja när du vill besöka oss. Mellan den 30 juni och 12 augusti har vi öppet 10–20 alla dagar. Köp din biljett online här: ticket.universeum.se.