Utforska kärleken bland växter, djur och människor

Publicerad: 2017-04-06
Bilder: Universeum

Våren är här och kärleken spirar på många håll i naturen – så även på Universeum! Programmet är fullspäckat med extra mycket kärlek ända fram till midsommar. Med start den 8 april gissar vi snippor och snoppar, går på kärlekssafari och får veta mer om blommor och bin.

Alla djur behöver bli kära emellanåt, inte bara människor. Plötsligt får en fågel eller en insekt för sig att någon annan liksom strålar, luktar osedvanligt spännande och rör sig grymt sensuellt. Det pirrar i de små spindelbenen eller så får sengångaren alldeles extra bråttom att visa sina talanger i trädet. På Universeum utforskar vi vad kärlek betyder för träd, blommor, insekter, encelliga organismer, däggdjur – och inte minst för människor.

– I vår har vi lagt ner extra mycket kärlek i vårt program. Vi har satsat stort på att förnya programmet och vi vill att hela huset pirrar av kärlek och vårkänslor, säger Juana Fosshammar, guidechef på Universeum.

Gissa snippan och snoppen, Glassfabriken, Kärlekssafari och Kärleksverkstan är bara några av alla nya programpunkter som tagits fram för att utforska kärleken ur alla möjliga vinklar. Det bjuds också på forskarföreläsningar med bland annat Ulf Ellervik som pratar om kärlekens kemi, Gunnar Bjursell som snackar Sex drugs and rock n roll och Åslög Dahl som avslöjar blommornas språk.

Dessutom blir det vetenskapsteater med Historieforskarna. Där får vi träffa några av historiens skarpaste forskarhjärnor och mest äventyrliga forskningsresande i ett triangulärt dating-drama. Och fredagen den 5 maj bjuder vi in till kärlekskväll här på Universeum.

 

Utforska kärleken