Universeum välkomnar professor Lena Pareto

Publicerad: 2021-04-15
Bilder: Universeum

Idag 15 april läggs ytterligare en viktig byggsten för arbetet med datavisualisering och AI på Universeum när Lena Pareto, professor i pedagogik, tillträder sin nya tjänst. Professuren är en gemensam satsning mellan Universeum och Göteborgs universitet.

 

Lena Pareto kommer att bedriva forskning och utveckla det upplevelsebaserade lärandet för barn och unga inom teknik, naturvetenskap och matematik.

 

Hallå Lena och varmt välkommen till Universeum! Hur känns det så här första dagen på nya jobbet?

– Det ska bli väldigt roligt att sätta igång på riktigt! Men jag har ju tjuvstartat lite, jag har tillsammans med både gamla kollegor och nya kollegor på Universeum och Göteborgs universitet redan skrivit en forskningsansökan som gick in den 1 april. Den ligger helt i linje med Universeums spännande satsning på datavisualisering och AI! Det hade varit väldigt roligt om den får medel. Att börja ett nytt jobb på distans är ju förstås lite märkligt, men man får göra det bästa av situationen.

 

Vilken blir din första arbetsuppgift?

– Första uppgiften blir att sätt mig in i vad alla andra gör och vad som är på gång i huset.

 

Är det hemmakontor som gäller eller har du möjlighet att vara på universitetet eller Universeum snart? 

– Ja tyvärr, mest hemmakontor är ju det som gäller i dessa tider. Men något corona-säkrat besök snart hoppas jag vi kan få till!

 

Vad ser du mest fram emot? 

– Att få ta del av vad alla mina nya kollegor är intresserade av och har för roliga projekt på gång, jag är övertygad om att vi var väldigt många gemensamma intressen! Och se vad som är tänkt och hur långt det har kommit med visualiseringsatsningen på Universeum – den vet jag väldigt lite om än så länge.