Universeum.se utsedd till Sveriges bästa sajt inom turism

Publicerad: 2016-03-15
Bilder: Universeum

Universeums hemsida har utsetts till Sveriges bästa sajt inom kategorin turism. För tjugonde året i rad listar Internetworld Sveriges 100 bästa sajter och i år finns universeum.se med på listan för första gången.

 

Universeum.se tog hem utmärkelsen i tuff konkurrens: Destination Gotland, Fotografiska museet, Goteborg.com och Liseberg var också nominerade i kategorin.

– Självklart innebär det en utmaning att skapa en lika häftig upplevelse på nätet, men Universeum lyckas riktigt bra med sin nya sajt som lanserades under förra året. Sajten gör ett bra jobb när det gäller att förbereda besökarna inför vistelsen på Universeum men erbjuder mycket mer än så. Den snygga och fullmatade sajten, där bilder tillåts ta plats, inspirerar barn och unga att lära sig mer om teknik och naturvetenskap. Sajten är dessutom helt responsiv och föredömligt enkel att navigera, skriver juryn i sin motivering.

Arbetet med nya universeum.se startade 2013. Forsman & Bodenfors skapade koncept och design. WordPress valdes som CMS. Universeums partner Cybercom byggde, och fortsätter att utveckla sajten i samarbete med Universeum. Hemsidan drivs av Universeums marknadsgrupp under ledning av marknadschef Eric Edblad.

– Vårt mål var att bygga en hemsida som inspirerar till att upptäcka naturvetenskap och teknik, samtidigt som vi ville förmedla Universeums erbjudande på ett attraktivt sätt. Hemsidan skulle vara navet i vår digitala närvaro. Att få utmärkelsen Sveriges bästa sajt inom turism är fantastiskt och ett kvitto på att vi har tänkt och gjort rätt, säger Eric Edblad.

Prisutdelning, bland annat till Sveriges bästa sajt, sker på Webbdagarna den 22 mars.