Universeum genomför hållbarhetsdag med partner

Publicerad: 2021-10-22
Bilder: Universeum

Igår, den 21 oktober, genomfördes för första gången en hållbarhetsdag för företag på Universeum. Med hjälp av Universeums miljöer och pedagoger fick vår partner Morris Law djupdyka i klimat- och hållbarhetsfrågor.

 

Att som företag ha ett hållbarhetstänk och rusta sin organisation inför framtidens utmaningar börjar alltmer bli en självklarhet. Med den vetskapen har Universeum paketerat en temadag som ger kunskap och inspiration att ta hållbarhetsarbetet vidare.

– Vi är jätteglada över att vår partner Morris Law valde att lägga sin hållbarhetsdag hos oss och att vi för första gången fick genomföra detta, säger Petra Palm som är koordinator för partnerskap och externa samarbeten på Universeum.

Under en sådan dag är hållbarhetsprincipen genomgående i allt från innehåll till mat och upplevelser. En av programpunkterna belyser Agenda 2030 med fokus på några specifika globala mål, som väljs ut av företaget tillsammans med Universeums pedagoger. Här ges en chans att bättre förstå Agenda 2030 i praktiken och hur man som företag själv kan arbeta med målen.

Under en rundvandring får deltagarna uppleva hela Universeum och utifrån de olika miljöerna diskutera hållbarhetsfrågor, som till exempel biologisk mångfald i regnskogen. Dagen avslutas med mingel i Akvariehallen och middag i Universeums nya restaurang efter husets stängning. Även här med fokus på hållbara maträtter och råvaror.

Hållbarhetsdagen som koncept kommer vara en del i Universeums erbjudande till företag och organisationer framåt.

– Vi hoppas att flera av våra partners kommer att välja Universeum som plats för dialog och kompetensutveckling kring hållbarhet. Framöver vill vi erbjuda även andra företag den här möjligheten. Är det någonstans man ska genomföra en hållbarhetsdag så är det på Universeum, med tanke på vårt uppdrag, våra kunniga pedagoger och guider och våra unika miljöer, avslutar Petra Palm.