Universeum deltar i Digitalidag med flera programpunkter

Publicerad: 2021-10-05
Bilder: Universeum

Testa gaming eller uppleva AI på Universeum! Den 15 oktober ska hela Sverige inspireras till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen under temadagen Digitalidag.

 

Vi lever i en fantastisk tid med teknik som utvecklas i rasande fart. Samtidigt står vi mitt i riktigt stora utmaningar. Den nya digitala tekniken kan på många olika sätt hjälpa oss att lösa dem. Digital kompetens behövs genom hela livet, så att vi alla kan ta plats och delta i samhället – och bidra till en hållbar värld.

– Universeum arbetar med att öka kunskaper och stärka förmågor inom digital teknik, från de allra yngsta till vuxna, säger Andreas Tärnvind, pedagog på Universeum.

Med samma syfte har temadagen Digitalidag startas. Under en heldag erbjuds 1270 aktiviteter av 250 aktörer på över 200 orter för att inspirera människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

Under slutet av vecka 41 genomför Universeum flera programaktiviteter inom ramen för Digitalidag.

 

För alla: 

Aktiviteter den 16 oktober med fokus gaming och AI. Tillsammans med Gbg e-sport erbjuder Universeum våra besökare att testa gaming och coachas av unga gamers, lyssna till korta samtal om gaming samt pröva att träna en AI.
Pris: Entrébiljett

Här kan du läsa mer om vad som händer under dagen.

 

För skola:

”Making magic: AI – en magisk möjlighet?” Ett digitalt program som ökar lärares och elevers kunskap om artificiell intelligens med korta föreläsningar samt en digital övning om bildigenkänning. Lanseras den 15 oktober och kommer finnas för användning på vår hemsida till och med 10 juni 2022. Detta paket är en del av det digitala utbud som tas fram inom Wisdome-projektet med fyra science centers i Sverige.

SLUTSÅLT: Fria skolbesök på Universeum, onsdag till fredag vecka 41, med fokus på programmering och digital kompetens. Begränsat antal platser.

Här kan du läsa mer om våra skolaktiviteter.