Styrketräna hjärnan under Sportlovet

Publicerad: 2018-02-02
Bilder: Universeum

Årets sportigaste lov är här! 9–25 februari bjuder vi på ett fullspäckat program i hälsans tecken där hjärna, hjärta och kropp är i fokus.

 

Motion, bra mat, skratt och kärlek är bara några saker som kropp och sinne behöver för att må riktigt bra. Hela sportlovet på Universeum fokuserar vi på hälsa. Programmet är fyllt till bredden med spännande, roliga och kluriga aktiviteter.

Bland annat bjuder vi på framtidens hälsosamma och smaskiga mat som serveras vid Matplatsen i utställningen Hälsa, vi upptäcker charmen med tarmen i ett skitroligt quiz och tar reda på hur kroppen påverkas i rymden.

 

Utmana mästarna

Under sportlovet kan du utmana Göteborgs egen gladiator Eddy Bengtsson! Den 12–16 februari kan du mäta dina krafter mot Eddy i Hälsa. Det kanske blir klurigt att slå honom i armbrytning, men i balans, reaktionshastighet och gripkraft har du goda chanser!

Och lördagen 17 februari kommer armbryterskorna från Ensamheten till Universeum och lär dig att bryta arm som ett proffs! Heidi Andersson och Fia Reiske ger världsmästarinstruktioner och bjuder på sina smartaste tips i hur du bäst utnyttjar all din styrka. Självklart ska det också tävlas i den ädla konsten att bryta arm!

 

Djurmatningar och spännande guidningar

Dessutom så kör vi igång med matningar av sengångare, apor och alla djur i Västerhavet. Matningarna leds av våra guider, djurvårdare och marinbiologer som berättar om djuren och deras levnadssätt.

Och som alltid blir det regnskogssafari, hajmatningar, rymdresor, västerhavsspaningar, tekniska utmaningar, kemiska experiment  och mycket mer. Kolla in hela programmet.

 

Sportlovet på Universeum är en del av Hälsoveckorna som pågår ända fram till påsk!