Sportlov med kreativa utmaningar, kodkonst och kalla djur

Publicerad: 2015-02-02
Bilder: Universeum

Släpp nyfikenheten och kreativiteten fri på sportlovet! Vi bjuder på iskalla istidsdjur, flygande farkoster och en makalös mix av vetenskap och konstverk.

 

På sportlovsprogrammet står bland mycket annat istidsvandring bland mammutar, safari i regnskogen och hajspaning i Akvariehallen. Måndag, onsdag och fredag kan du dessutom få se när hajarna äter lunch!

I Teknoteket bygger och skapar vi med kul teknik. Under sportlovet bjuds ett flygande tema i den kreativa verkstaden. Då bygger vi grejer som flyger – allt från pappersflygplan och helikoptrar till raketer och farkoster som ännu bara finns i fantasin.

Och du! 9-11 februari kl 14.30 kan du höra glaciärforskare och isexperter berätta om expeditioner till Arktis och Antarktis. Programpunkten, som heter Snacka om forskning, ger dig 15 minuter forskningsföredrag följt av en frågestund där du får svar på dina klurigaste frågor.

 

Kodkonst – en workshop i konst och teknik

Missa heller inte tisdagen i Teknoteket. Då skapar vi kodkonst tillsammans under ledning av Chalmers-utbildade och nu konstuderande Afra Noubarzadeh! Först får du klippa ut cirklar och fyrkanter i färgat papper. Sedan klistrar och bygger du ihop dem till ditt alldeles egna konstverk. Konstverket digitaliseras, kodas och läggs till sist ut på internet.

Det blir en kreativ workshop där vi utforskar gränslandet mellan hantverk, vetenskap, konst och teknik. Varmt välkommen tisdag 10 februari kl 11-15!

 

Sportlovet på Universeum pågår vecka 7 och 8, mer exakt 7-22 februari. Vi har öppet kl 10-18 varje dag.