Sommaren på Universeum

Publicerad: 2022-07-01
Bilder: Universeum

1 juli tar sommaren över på Universeum. Det betyder massor av aktiviteter på programmet och förlängda öppettider. Kom ihåg att förköpa biljetter för att säkra din plats. Biljetter är alltid billigast online!.

 

Sommaren på Universeum är lång och fartfylld. Här kan du uppleva allt från raketer och planeter till apor och hajar – och nästan allt däremellan.

Det här kan du se fram emot under ett sommarbesök på Universeum:

21 programpunkter varje dag:

Gamla favoriter och nya bekantskaper. Under sommaren utökar vi vårt dagliga program med flera aktiviteter och upplevelser. Under Dagens program kan du se vad som händer den dagen du är i huset.


Förlängda öppettider:

Från 1 juli till 21 augusti har vi öppet extra länge. Välkommen klockan 10–20. När det närmar sig kväll brukar det finnas mer svängrum i huset!


Audioguider

Låt dig guidas genom Universeum med din egen telefon! Runt om i huset hittar du QR-koder – skanna dig in och lär dig mer om ormarnas viktiga funktion i samhället, hur kroppen andas och mycket mer.


Quizza med Universeum

Vinn en fribiljett genom att delta i vårt digitala quiz! Klockan 10.50 och 15.20 drar quizet igång för dig som är på plats i huset. Du hittar det på Digitala Unvierseum.


Tre matställen:

Hungrig eller fikasugen i värmen? Under sommaren finns tre matställen att välja på.

  • I vår restaurang på plan 2 har Ärtans minibistro flyttat in. Här hittar du barnens alla favoriter. I restaurangen finns också varma och kalla rätter.
  • I vårt kafé på plan 1 finns lättare maträtter och fika.
  • På plan 5 utanför Vislab hittar du vårt helt nya sommarkafé, på takterrassen med utsikt över Göteborg. Perfekt för dig som vill svalka dig i sommarvärmen med en glass eller dämpa hungern med en god sallad, räksmörgås eller korv med bröd.

Här kan du läsa mer om sommarens program och aktiviteter.

 

Förköp dina biljetter här