SKF och Universeum stärker sitt samarbete

Publicerad: 2017-09-14
Bilder: Universeum

Sedan Universeums öppnande 2001 har SKF varit samarbetspartner till Universeum. Nu fördjupas och förstärks samarbetet ytterligare med ett helt nytt projekt. Fokus ligger på friktion och teknik i vardagen.

 

Samhället står inför stora utmaningar när det gäller kompetensförsörjning inom tekniska utbildningsområden. SKF och Universeum har därför fördjupat sitt samarbete ytterligare och satsar på en utveckling av programmet i Teknoteket med start nu i höst.

– Det är en samhällsutmaning att få fler unga att intressera sig för naturvetenskap och teknik och vad kan vara ett bättre än att upptäcka vad friktion betyder i vår vardag, ett fenomen som vi alla kommer i kontakt med i någon form, säger Daniel Werme, kommunikationsdirektör och vice VD för SKF Sverige AB.

Projektet går under namnet Kullabbet där temat är friktion och hur det påverkar våra dagliga liv. Med vetenskapen som grund utforskas friktion och teknik samtidigt som gästen utmanas att hitta egna lösningar och innovationsförmågan stimuleras.

– Det är en fantastisk möjlighet att tillsammans med SKF utveckla nya aktiviteter och ta del av deras kompetens inom området. Tanken är gästerna själva bygger, testar och klurar på ett uppdrag kring friktion och samtidigt får möjligheten att upptäcka fascinerande teknik på ett lustfyllt och engagerat sätt, säger Ramiro Fuentes, hållbarhetsansvarig på Universeum.