Öppet varje dag under jullovet!

Publicerad: 2017-12-24
Bilder: Universeum

Julen fortsätter på Universeum! Vi har laddat upp med mängder av spännande och roliga aktiviteter för alla nyfikna jullovsfirare. Och kom ihåg, vi har öppet alla dagar!

 

Hela jullovet är programmet fyllt till bredden. Häng med på matning hos aporna och få chansen att se den nyfödda Goeldisapan. Eller gå på regnskogssafari, låt dig väl smaka av vår egen pepparkaksglass gjord med flytande kväve, lär dig mer om broskfiskar när vi matar hajarna och se om du kan gissa rätt på julens kryddor.

Gravad lax, pepparkakor, inlagd sill, rökt korv, julmust och dopp i grytan… I Kemilabbet undersöker vi julbordets kavalkad av kemi! Vad händer egentligen om rödkål och lutfisk råkar blandas på tallriken? Varför bubblar julmust? Och vad är det som gör clementiner och andra citrusfrukter sura? Det tar vi reda på i våra laborationer där vi undersöker syror och baser.

I Teknoteket fortsätter (h)julstämningen när du bygger ditt eget pariserhjul! Pynta ditt hjul med granar och glitter, eller varför inte en liten tomte. Och så finns här så klart megaklossarna. Kanske vill du bygga en gigantisk jättegran eller världens största julgranskula av de blå och svarta byggblocken?

Detta och mycket mer finns att upptäcka hela jullovet på Universeum. Vi har öppet 10–18 alla dagar, även juldagen, annandag jul, nyårsafton och nyårsdagen. Varmt välkommen!