Nyfiken på skog

Publicerad: 2017-03-06
Bilder: Universeum

Tillsammans med Skogen i skolan har Universeum tagit fram en lärarfortbildning för dig som är nyfiken på utomhuspedagogik och vill ta dina elever och undervisningen ut i skogen. Den 18 april fördjupar vi oss i skogen som resurs.

I april ges en lärarfortbildning där skogen är i fokus under en heldag, med både praktiska och teoretiska moment. Vi jobbar med innehållet i en ryggsäck som ni sedan får ta med er tillbaka till skolan (2 ryggsäckar per skola). Förmiddagen genomförs ute i skogen. Där får ni testa på aktiviteter som ni sedan kan göra med eleverna i er skolskog. Genom leken lär vi oss mer om ekosystemet i skogen.

Övningarna under eftermiddagen på Universeum ägnas åt fördjupad kunskap inom de områden som berörts under förmiddagen. Till exempel ekosystemtjänster, näringskedjor, ekosystem i närmiljö, med andra ord skogen som resurs. 

 

Lärarfortbildningen Nyfiken på skog ges 18 april kl 9.00–16.00 och riktar sig till lärare i årskurs 4–6. För lärare med skolavatal är fortbildningen kostnadsfri, övriga betalar 600 kronor.

 

Anmälan görs via vår onlinebokning.

 

Välkommen!