Nu öppnar vår nya restaurang

Publicerad: 2021-06-23
Bilder: Universeum

24 juni är det dags för Universeums nya restaurang att inta plan 2. Hållbart och njutbart står på menyn när vi nu börjar välkomna besökare.

 

Just nu bygger vi om och nytt i rask takt. Försommaren har inletts med att vi färdigställt den första delen av vår ombyggnation som innefattar plan 1 och 2. Den 11 juni öppnade kaféet och nu, två veckor senare, är det restaurangens tur.

Det är inte bara meny och interiör som är nytt. Vi har också en ny restauratör i Chalmers Konferens & Restauranger som kommer driva restaurangen. Med sig har de ett nytt matkoncept med inriktning mot hållbarhet. Ansvarig för maten som ska serveras är köksmästare Myrthe Put, en etablerad matlagare i Göteborgs restaurangliv.

– Jag har jobbat på många ställen i Göteborg och nu är det dags för Universeum vilket känns hur coolt som helst och något jag verkligen ser fram emot, säger Myrthe Put.

 

På menyn kommer det bland annat finnas en reuben sandwich med oxbringa och surkål samt sallader med råvaror utifrån säsong – först ut är en på gravad lax. De vegetariska och veganska alternativen är många, som en grillad macka med hummus, tomat och sumac och en black bean burgare.

–  Jag inspireras av asiatiska smaker och husmanskost. Vegetariska rätter tycker jag mycket om att laga och där är det främst smaker från mellanöstern som jag fastnat för, berättar Myrthe Put. 


Det som framför allt kommer att vara utmärkande för den nya restaurangen är inriktningen mot hållbarhet, något som tar sig i uttryck i allt ifrån inköp, råvaror i säsong och hur restavfall tas om hand.

– Det är viktig att vi tänker på hur vi påverka klimatet. Att få chansen att lära mig mer om och arbeta aktiv med just det ser jag väldig mycket fram emot, säger Myrthe Put.

Här kan du läsa mer om restaurang och kafé.