Nu kommer vi till er!

Publicerad: 2020-09-24
Bilder: Universeum

Vi är i full fart med att utveckla vår mobila arena och erbjuder från och med höstterminen 2020 mobila elevprogram. Våra kunniga och coola pedagoger packar in sig i bilen och tar med Universeum till skolor i Göteborg med omnejd!

 

Vi har genom åren testat mobil verksamhet på skolor under olika perioder och med olika koncept. När Universeum nu växer för framtiden sätter vi fart på hjulen igen. Första steget i utvecklingen av den mobila arenan blir mobila elevprogram för skolor som har avtal med Universeum.

Med start höstterminen 2020 erbjuds fem mobila elevprogram, alla tydligt kopplade till skolans läroplan:

 

Nära naturen

Den svenska naturens ekosystem är fullt av tjänster som gör oss människor gott. Allemansrätten gör att vi kan vistas i skog och mark och tack vare pollinering kan vi njuta av frukt och bär. Genom lekar, uppgifter och uppdrag utforskar vi skogens ekosystemtjänster och den biologiska mångfald skogen rymmer. Vi räknar, tittar, kryper och funderar! Programmet genomförs utomhus.

 

Månfärden

Vad krävs för att resa till månen? Vi följer i spåren av månfärderna och tar reda på om vi har vad som krävs för att lämna jordens dragningskraft och landa på månen.
Genomfört program ger tillgång till efterarbete i Universeums digitala portal.

 

Livsviktig kemi

Idag kan vi bota infektioner och sjukdomar som tidigare kunde vara livshotande. Tack vare upptäckter inom kemi har vi en mängd olika läkemedel till vår hjälp. Men för att medicinen ska kunna göra nytta måste den nå fram till rätt plats i kroppen. Hur det går till undersöker vi i experiment och systematiska undersökningar.

 

AI-labbet

Kan maskiner vara intelligenta? Genom olika utmaningar och diskussioner utforskar vi artificiell intelligens. Hur fungerar bildigenkänning och var möter eleverna artificiell intelligens i sin vardag?

 

Programmeringsverkstan

I Programmeringsverkstan lär vi oss grunderna i visuell programmering. Vi pratar om vad programmering är, hur en micro:bit fungerar och programmerar tillsammans på denna enkortsdator. En micro:bit kan med hjälp av programmering göra nästan vad som helst – om och om igen.