Nu har Humans öppnat!

Publicerad: 2022-04-26
Bilder: Universeum

11 april var det äntligen premiär för Humans på plan 3. Här får du som besökare följa med på en upptäcksfärd genom ditt inre.

 

Klättra runt i lymfsystemet eller skydda din kropp i ett actionspel. I vår senaste satsning Humans utmanas kroppen och kroppen i en utställning om människan och dess komplexitet. Första etappen av Humans består av tre olika delar: immunförsvaret, luftvägarna samt musklerna och skelettet.

 

 

Miljön är uppbyggd av både fysiska och mentala stationer där du kan få svar på frågor om hur ett astmaanfall känns för den drabbade och vad en forskare egentligen gör. Du kan också tävla i ett spela om medicinsk historia eller upptäcka skillnaden på djur och människors tänder. Fram till 2023 kommer utställningen utökas med fler stationer och områden.

– Vårt mål är att till slut väva ihop hela kroppen från hjärnan till tårna och allt däremellan. Nu är vi glada att ha öppnat första delen och ser fram emot att välkomna besökare, säger Viktoria Hurtig, projektledare på Universeum.

 

 

I Humans finns också programaktiviteter att delta i med fokus på en av vår kropps viktigaste funktioner: andningen. Varför andas vi och hur går det egentligen till? Här får du hänga med på en tur genom näsan ner till lungorna.

– Du som besöker Humans kommer kunna lära dig en massa, men också ha väldigt roligt på vägen, avslutar Viktoria Hurtig.

 

LÄS MER: ”Forskare bidrar när nya Humans växer fram”