Nu drar Nobelveckorna igång!

Publicerad: 2018-11-26
Bilder: Universeum

Mellan den 26 november och 16 december kan du bygga grunden för framtida Nobelpris genom att labba, klura och experimentera hos oss. Morgondagens pristagare besöker Universeum redan idag!

Bygg grunden för framtida Nobelpris genom att lösa mysterier med kemi, testa dina kunskaper om kvinnor genom Nobelhistorien, undersöka svampar i Flemings forskarhörna, leka med robotar i Teknoteket eller lära dig mer om årets fysikpris. Under Nobelveckorna på Universeum har kan du öva upp dina Nobelskills varje dag mellan 26 november och 16 december! Kolla in Nobelveckorna.

 

Sen kväll med Nobel

På självaste Nobeldagen den 10 december slår vi upp portarna för en sen kväll med Nobel som värd. Mellan 18.30–21 utforskar klurar vi på svampar, tränar geniknölarna med robotar, labbar med magisk kemi och mycket mer!

Dessutom kommer ett äkta geni – minnesmästaren Jonas von Essen! Jonas är rätt bra på att minnas saker – till exempel 50 000 decimaler av talet pi! Träffa minnesmästaren och passa på att få smarta tips och trix för att minnas bättre! Hela kvällens utbud hittar du på Program.

 

Varmt välkommen!

 

Säkra din biljett redan nu – köp online!