Må bättre och lev längre – 10 tips

Publicerad: 2017-04-04
Bilder: Universeum

Den 24 april fortsätter vår föreläsningsserie om hälsa. Hur ska vi leva för att få ett så långt och friskt liv som möjligt? Spelar vår livsstil någon större roll, eller är vi beroende av bra gener? 

Efter att Bertil Marklunds föräldrar båda gick bort för tidigt kände han en ökande oro att han skulle gå samma öde till mötes. Han började då gå igenom forskningen på en mängd olika områden. Svaren han kom fram till gjorde honom positivt överraskad. Forskningen visade att det är livsstilen som till 90 procent avgör hur länge man lever – det är alltså du som bestämmer hur du vill, eller inte vill, åldras!

Bertil Marklund är läkare och arbetar som professor vid Göteborgs universitet. I hans föreläsning 10 tips – må bättre och lev 10 år längre får du tydliga tips baserade på den senaste forskningen. Ju fler hälsosamma vanor du har, desto fler friska år kan du räkna med att få.

 

Föreläsningen ges måndag 24 april klockan 16–17.30 i Universalen på Universeum och är kostnadsfri. Sista anmälningsdag är 21 april. 

 

Anmälan görs via vår onlinebokning.

 

Varmt välkommen!