Kom nära under Västerhavsveckan på Universeum

Publicerad: 2017-08-01
Bilder: Universeum

Vad gömmer sig under ytan? Hur äter en sjöstjärna? Och vad kan vi göra för ett mer hållbart hav? Kom till Universeum under Västerhavsveckan den 7–13 augusti och spana på små vattendjur i storformat!

 

Du har säkert badat i det salta havet någon gång. Men har du funderat över vad som finns under dig när du simmar omkring? I år under Västerhavsveckan kan du se hur våra dykare belyser problemet med spökgarn i haven och hur det påverkar miljön och alla som bor där. Följ med ner i djupet och klura på vilka val vi kan göra för att få en bättre havsmiljö.

Under aktiviteten Närkontakt med havet dyker vi ned under ytan med en Västerhavsspaning. På riktigt nära håll undersöker vi krabbors och sjöstjärnors unika anatomi. Ta på dina upptäckarglasögon och låna mikroskop och lupp av oss, så kikar vi närmare på de fantastiska detaljer som döljer sig för blotta ögat.

 

Närkontakt med havet körs under Västerhavsveckan den 7-13 augusti kl 11.30 och kl 14.00 i Akvariehallen på Universeum.

 

Fantastiska undervattensdjur

I fyra dagar finns marinbiologer från Universeum och Göteborgs Naturhistoriska Museum i Smögen. Få svar på dina frågor och funderingar om livet i havet. Här finns massor av olika sorters fantastiska djur som man kan finna under ytan på västkusten.

 

Våra marinbiologer visar och berättar om liv i havet 10–13 augusti kl 12–16 i Smögen, Kleven 30.

 

Om Västerhavsveckan

Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön som arrangeras av Västra Götalandsregionen. Från Kosterhavet i norr till Skälderviken i söder kan du träffa forskare, följa med på sälsafari, upptäcka livet under ytan och mycket mer. Alla aktiviteter under Västerhavsveckan hittar du på vasterhavsveckan.se