Kemilabbet har öppnat!

Publicerad: 2017-10-27
Bilder: Universeum

Idag invigdes Kemilabbet, en helt ny lärmiljö för såväl barn och vuxna som elever och lärare. Här utforskar vi kemins magi och upptäcker att kemi finns överallt, hela tiden. Välkommen in!

 

I Kemilabbet får alla laborera och upptäcka kemi på ett lustfyllt och spännande sätt. Det toppmoderna labbet är från och med idag öppet varje dag, året runt. Här finns plats för 32 besökare samtidigt och under första perioden är temat färg. Syror och baser kommer undersökas tillsammans med densitet, bubblande reaktioner och mycket mer.

– Vi vill väcka intresset för kemi bland både barn och vuxna och visa hur kemi kan leda till hållbara lösningar. Att förstå kemi är att förstå hur du själv och världen är uppbyggd och fungerar. Därför känns det så självklart och viktigt att få ha ett riktigt kemilabb på Universeum, säger Carina Halvord, VD på Universeum.

 

Älska kemi för en hållbar framtid

Genom satsningen Älska kemi vill Universeum öka kunskapen om kemi, göra ämnet lättillgängligt för stora som små och visa på dess stora betydelse, både i samhället idag och i arbetet för en hållbar framtid. Kemilabbet, som är skapat i samarbete med kemiföretaget BASF, är först ut i denna satsning.

– Vi är stolta över att få vara med och skapa detta toppmoderna kemilabb tillsammans med Universeum. Genom satsningen Älska kemi vill vi vara med och bidra till att öka förståelsen för vad kemi betyder för vårt samhälle och framtid. Branschen är i stort behov av ung och driven arbetskraft och vi hoppas att Kemilabbet ska få fler att upptäcka fascinationen med kemi, säger Mark Meier, VD för BASF Norden/Baltikum.