Kärleksfullt kvällsöppet på Universeum

Publicerad: 2017-04-28
Bilder: Universeum

För första gången någonsin kommer Universeum ha kvällsöppet för allmänheten. Under kärlekskvällen den 5 maj får gästerna utforska vad kärlek är för såväl växter som djur och människor.

När Universeum för första gången har öppet på kvällstid blir det i form av en magisk afton i kärlekens tecken. 18.30 öppnar dörrarna och slår igen först kl 22.00. Kvällsöppet betyder också ett program riktat till en vuxnare publik, med aktiviteter som bjuder på fördjupad kunskap i kärlekens kemi.

– Lust, förälskelse och evig kärlek beror alla på kemiska förlopp. Men vad som egentligen händer i hjärnan när vi blir kära och varför kroppen reagerar som den gör när vi har sex, det har nog inte alla koll på. Sedan kan vi ju inte låta bli att också grotta ner oss i hur det där med kärlek funkar för växter och djur heller. Det finns så mycket spännande att upptäcka! säger Juana Fosshammar, guidechef på Universeum.

Som till exempel att det är ett smart drag att gå på första dejten på just Universeum. När man blir rädd eller upprymd frigörs dopamin, en signalsubstans i hjärnan. Det är samma signalsubstans som gör att man känner sig kär. Så att kolla på ormar, tävla mot någon på monstergolvet eller gå över hängbron i Regnskogen – 25 meter upp i luften – kan kanske ge förälskelsen lite hjälp på traven.

 

Extra mycket kärlek ända till midsommar

Kärlekskvällen är en del av Universeums kärlekstema som varar ända fram till midsommar. Gästerna får utforska kärleken ur alla möjliga vetenskapliga vinklar, till exempel genom att spana på yngel och ungar, gå på kärlekshajk, gissa snippor och snoppar i ett härligt quiz och mycket, mycket mer.

 

Våra erbjudanden

Gå två betala för en under kvällen! Kommer du själv får du halva priset på din entrébiljett.

Biljetter köper du i kassan på plats. Priset gäller endast den 5 maj mellan kl 18.30–22.00 och kan inte kombineras med andra rabatter.

Du som har årskort får ta med någon du tycker om – vi bjuder på entrén.

 

Kvällens program

Gissa snoppen och snippan

Kärlekssafari

Glassfabriken

Kärlekshajk

Giftormsspaning

Rymdresan

Hajspaning

 

Extra kärleksfullt i butiken

Under kärlekskvällen ger vi alla kunder 20% rabatt på hela sortimentet*. Fynda de coolaste presenterna till sommarens alla fester och massor av smarta prylar för grillkvällar och utelek. Butiken har något för alla tillfällen och åldrar!

*Rabatten gäller endast i butiken under kärlekskvällen den 5 maj och kan ej kombineras med andra erbjudanden. Rabatten gäller inte årskort, presentkort eller redan nedsatta varor.

 

Varmt välkommen till en magisk afton i kärlekens tecken!