Jullovet på Universeum

Publicerad: 2021-12-08
Bilder: Universeum

Snart är julen här och vi har laddat upp med flera spännande, mysiga och roliga programaktiviteter för alla jullovsfirare. Vi har öppet 10–18 alla dagar utom julafton då vi har öppet 10–15.

 

Pingviner, maneter, ormar. Från den 6 december är alla barn och deras vuxna välkomna till vår skaparverkstad i nya Miniverseum. I aktiviteten Djurgranspynt får du skapa ett valfritt djur att hänga i granen. Självklart får du ta med ditt pynt hem. (Programaktiviteten pågår i Miniverseum till och med 17 december. Den 20–24 december kan du istället skapa pynt i Nobelutställningen).

Från jullovets början och fram till 11 januari pågår ytterligare två juliga programaktiviteter i huset. Hjulet, som anses vara en av människans äldsta uppfinningar, började användas för 5 500 år sedan. I naturen däremot uppfanns hjulet redan för många miljoner år sedan. Häng med på ett klurigt hjuligt quiz och testa dina kunskaper om djur som snurrar och rullar. Hjulkampen hittar du i Akvariehallen.

I Gissa kryddan kan du testa ditt luktsinne och se om du kan klura ut vilka kryddor som gömmer sig i burkarna. Du får också lära dig mer om julens kryddor. Här bjuds det dessutom på pepparkakor. Välkommen till Fältstationen på plan 5. 

Under jullovet gör tomten med vänner besök i både Oceantanken och Västerhavet. Håll ögonen öppna under ytan!

Se programmet för att veta vad som händer dagen du är i huset.

Här kan du köpa din biljett.