Julen på Universeum

Publicerad: 2016-12-14
Bilder: Universeum

Nu är julen här och vi har laddat upp med mängder av spännande och roliga programaktiviteter för alla nyfikna jullovsfirare. Vi har öppet 10–18 alla dagar utom julafton. Då har vi öppet 10–15! Varmt välkommen!

I Akvariehallen bjuds det på klurigt quiz med djur på hjul. Vad vet du om gördelödlor, myrkottar och dyngbaggar? Kom och massera geniknölarna och se om just du blir (h)julmästaren.

I Teknoteket bygger vi dansande julgranar för fullt. Kan du få just din gran att bugga loss? Självklart har vi även megaklossarna där bara fantasin sätter gränser för vad som går att bygga. Ett fort, en julgran, eller en jättetomte kanske?

På bryggan i Vattnets väg bjuder vi på pepparkakor och glögg. Här får du också lära dig mer om julens kryddor. Kan du lista ut vilka kryddor som gömmer sig i burkarna?

Vi kommer också mata hajarna i oceantanken och alla fiskar i västerhavet med guidning. Dessutom blir det regnskogssafari, rymdresor, giftormspaningar och mycket mer. Kolla in programmet för att veta när aktiviteterna börjar. Jullovet på Universeum pågår mellan 17 december och 8 januari.

 

Varmt välkommen till en jul i tropisk värme, under ytan och i yttre rymden.