Hjärna, hjärta och kropp i fokus under sportlovet

Publicerad: 2017-01-25
Bilder: Universeum

Årets sportigaste lov är här! Mellan 11 och 26 februari bjuder vi på charmiga tarmar, smaskiga alger, smarta genier och mycket mer. Sportlovet på Universeum går i hälsans tecken!

Motion, bra mat, skratt, kärlek är sådant som kropp och sinne behöver för att må riktigt bra. Hela sportlovet på Universeum fokuserar vi på hälsa. Programmet är fyllt till bredden med spännande, roliga, lärorika och framför allt hälsosamma aktiviteter.

Bland annat bjuder vi på framtidens hälsosamma och smaskiga mat som serveras vid Matplatsen i Hälsa, vi upptäcker charmen med tarmen i ett skitroligt quiz och blandar vår egen sportdryck!

Ur historiens dammiga vrår dyker dessutom Hippokrates, Hildegard av Bingen, Florence Nightingale och Alexander Flemming upp. På en speedad resa genom 2000 år av modern (och förlegad) läkekonst blir vi guidade genom några av historiens viktigaste upptäckter av genierna själva.

Ett annat geni som dyker upp är Josef Wideström från SVT:s succéprogram Genikampen. Han tävlar med och mot er besökare i en hjärnornas kamp.

Dessutom blir det hajmatningar, regnskogssafari, giftormspaningar, stetoskopbyggen, rymdresor, västerhavsspaningar  och mycket mer. Kolla in hela programmet.

 

Sportlovet på Universeum pågår mellan 11 och 26 februari. Läs mer om Sportlovet!

 

Varmt välkomna på en sportlov i Hälsans tecken!