Hållbara restaurangupplevelser, möten och event med ny restauratör

Publicerad: 2020-05-27
Bilder: Universeum

Universeum expanderar för att göra mer nytta för fler – lokalt, regionalt och nationellt. Nu stärks upplevelsen med nytt restaurang- och eventkoncept genom Chalmers Konferens & Restauranger som ny restauratör.

 

Som ett led i Universeums investering för framtiden tar Chalmers Konferens & Restauranger över restaurangverksamheten på Universeum våren 2021.

– Vi står mitt i ett utvecklingssprång för att bli ett vetenskapscenter i världsklass. Innehållet som nu utvecklas, tillsammans med expansionen, gör Universeum till en än mer attraktiv arena för allmänheten, utbildningssektorn, organisationer och företag. Restaurangupplevelsen är en viktig del i det, säger Carina Halvord, VD på Universeum.

Universeums planerade om- och utbyggnad innebär nya lokaler för restaurang och kafé. Någon gång under våren 2021 ska den nya restaurangen stå klar och planeringen har redan startat. Eric Edblad, sälj- och marknadschef på Universeum, berättar:

– Restaurangkonceptet ska bygga på hållbarhet, energi för kropp och knopp och riktigt bra service. Det ska gå snabbt och lätt, både att göra bra val och att beställa sin mat eller fika.

Universeums expansion innebär också många nya ytor och möjligheter till möten och event, bland annat genom visualiseringsdomen, det publika visualiseringslabbet och nya restaurangen. Tillsammans ska de båda parterna skapa en ny mötes- och eventarena och erbjuda en grön, unik upplevelse för små som stora sällskap centralt i Göteborg. Chalmers Konferens & Restaurangers stora erfarenhet av hållbara konferens- och eventupplevelser blir en stor tillgång i det arbetet. Marcus Danielsson, VD för Chalmers Konferens & Restauranger:

– Vi nyttjar tiden nu till att gemensamt forma en organisation och en upplevelseprodukt som vi hoppas överraskar och förstärker känslan av vart du befinner dig. Det blir något unikt, flexibelt och hållbart.

 

På bilden: Mikael Gyllenhammar, styrelseordförande Chalmers Konferens & Restauranger, Peter Alehammar, koncern-VD AB Chalmers Studentkårs företagsgrupp, Carina Hlvord, VD Universeum, Marcus Danielsson, VD Chalmers Konferens & Restauranger och Lena Sand, ekonomichef Universeum