Gröna appar, sköna kapslar och flower power på framtidsdagen

Publicerad: 2017-01-30
Bilder: Universeum

Det är dags för final och framtidsdag i projektet Framtida transporter! Över 600 elever med 23 olika transportlösningar för framtiden intar Universeum på tisdag 31 januari. Vilket bidrag imponerar mest på juryn, vilka företag hittar nästa generations medarbetare och vem bestämmer sig för att studera teknik på universitetet?

 

Framtida transporter är ett teknikprojektet för elever i årskurs 7 och 8 som bygger på arbetsmodellen Unga spekulerar. Uppdraget är att ta fram en lösning för hur kan vi förflytta oss och transportera varor på ett hållbart sätt år 2046.

Juryn bedömer bidragen i två steg. Först utifrån den artikel och film som klasserna skickar in. I steg två under framtidsdagen. Då besöker juryn de 23 mässmontrarna för att titta på klassernas 3D-modeller och lyssna till deras muntliga presentationer. Efter överläggningar utser juryn vinnare, andraplats och hederpristagare.

 

Jury

I årets jury sitter Catrin Lammgård (Göteborgs universitet), Ramiro Fuentes (Universeum), Magnus Kårestedt (Göteborgs Hamn), Victoria Burgoyne (SJ), Joakim Jakobsson (AB Volvo), Jonatan Hanson (Hogia), Per-Olof Arnäs (Chalmers), Irene Fällström (Svensk Sjöfart) och Sara Hellgren (Göteborgs Stad Trafikkontoret).